Ривър Финикс

В продължение на много години холандският режисьор Джордж Слузър (отговорен за „The Vanishing” – изключително добре приетия в Щатите филм и съответно не толкова успешния римейк с участието на Джеф Бриджис и Кифър Съдърланд) пази далеч от любопитни погледи последните кадри, заснети с Ривър Финикс. За завършване на филма „Dark Blood” са били нужни само още 11 дни, когато нелепо стечение на обстоятелствата и наркотична пристрастеност прекъсват жизнения път на 23-годишния актьор, както е добре известно на всички – пред бара на приятеля му Джони Деп „Viper Room” в Лос Анджелис, навръх Хелоуин през 1993 година.

Недовършеният трилър е по сценарий на Джим Бъртън и разказва за млад вдовец-отшелник, който живее в близост до ядрен полигон. В очакване да дойде края на света, младежът прави кукли и вярва в имагинерните им магически сили. Случва се така, че той помага на закъсала в пустинята двойка (в ролите Джонатан Прайс и Джуди Дейвис), чиято кола ненадейно отказва в средата на никъдето.

Според споделеното пред The Hollywood Reporter, Слузър е премонтирал филма, може би ще се наложи нахсинхрон за някои епизоди и за целта се надява, че ще му помогне Хоакин Финикс. Слузър е на мнение, че гласовете на двамата братя много си приличат; освен това разчита на близостта си със семейството, което сигурно би желало най-сетне филмът да види бял свят. След смъртта на Ривър, продуцентите на „Dark Blood” се опитват да съдят майка му с претенцията, че филмът не е довършен, тъй като Финикс не е декларирал зависимостта си, и предявяват иск за 6 милиона долара. Впоследствие обвинението е изтеглено. Ала в изявление на представител на семейство Финикс пред Deadline беше заявена твърда – и различна позиция!

„По повод изказаното от Слузър твърдение, че той е обсъждал последния филм на Ривър Финикс във връзка със завършването и излизането му на екран, Хоакин Финикс и семейството му заявяват, че не са комуникирали с режисьора и нямат намерение това да се случи в бъдеще”.

По-голяма категоричност от това – здраве му кажи! Напълно възможно е очакваното пускане на „Dark Blood” на екран през 2012 година да бъде, ако не блокирано, то може би бойкотирано от семейство Финикс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Жалко…………… Много жалко.. Това момче имаше нвевероятно огромен потенциал, също като Хийт Леджър. И двамата можеха да станат легенди след, време. Уви, и двамата бяха глупаци… Не ме разбирайте погрешно имам поредвид наркоманията…

  2. Да, никой не е застрахован от наркоманията, но и аз съм на мнение, че това страшно тъп и нелеп начин да си отидеш.

    Може да има коментари, че Леджър не е бил наркоман, ама…