Deepsea Challenge

Сигурно е гот да си Джеймс Камерън – можеш да снимаш каквото си поискаш и когато си поискаш. А също така и където си поискаш, защото най-новият му документален проект (организиран съвместно с „National Geographic”), озаглавен „Deepsea Challenge” ще го отведе до едно от най-изолираните и негостоприемни места на планетата – Марианската падина.

Разположена в близост до Папуа Нова Гвинея, Марианската падина е най-дълбокото място в Тихия океан, спускащо се на дълбочина до 11 хиляди метра. За последно човешки крак е стъпвал човек е стигал до дъното преди повече от 50 години, когато на 23 януари 1960 г швейцарският учен Жак Пикар и американският лейтенант от ВВС Дон Уолш се спускат с батискафа „Триест“ и прекарват долу 20 минути. Ако всичко върви по план и без инциденти, Камерън ще остане долу 6 часа.

Не знаем за вас, но на нас това ни звучи супер. Винаги сме били запленени от това място и сме искали да знаем какви интересни форми на живот виреят там и просто нямаме търпение да видим кадрите – разбира се, те ще са 3D – които ще направи Камерън.

Вижте това 3-минутно рекламно филмче, хвърлящо малко повече светлина върху цялото начинание.

Този човек е луд, но шапка му сваляме. По-голямата част от режисьорите, работещи днес, не си ги представяме да прекарат 6 часа чисто сами затворени в такова нещо, ако ще да е потопено в малкия басейн на Спартак, камо ли на 11 километра дълбочина.

Повече подробности за проекта може да откриете на www.deepseachallenge.com и на Facebook страницата на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Машала! Абе все му се чудя, как още не е летял в космоса, освен ако не подготвя собствен кораб за полет до Марс, за който не сме чували. Като снимаше „Титаник“ имаше подхвърляния, че толкова пари се харчели за един филм, че можели да стигнат за мисия до Марс. 😉

    В крайна сметка предпочитам да снима повече филми!

  2. Нали в момента подготвя новите Аватари!

    Как ще намери време да се занимава с това! 🙂

    Не че не е интересно, чакам с нетърпение!

    Със сигурност ще открият интересни неща!

    Но не смятам че ще покажат всичко на широката публика! 😀

    Айде сега пак кажете как американците накацаха Луната като мухи на л…о!!! 😀 😀

  3. @Тихомир (Tito)
    И аз няма да се изненадам ако каже, че ще ходи в космоса да снима нещо. 🙂

    @Тарко
    Ами, такова нещо изисква доста време за подготовка. Явно, вече е готов.

    @Ivcho
    Докато се спуска към дъното ще си нахвърля идеи за третия „Аватар“. 🙂
    Какво имаш предвид за Луната?

  4. Тази неделя ще дават филма по българския National Geographic. Трябва да призная, че бързо пипат, изобщо не се забавиха и с последния документален филм на Камерън за случилото се на Титаник.