It’s alive… It’s alive!

Дългоочакваният първи трейлър на пълнометражната версия на класическата „stop-motion” анимация на Тим Бъртън, „Frankenweenie”, е вече факт и честно казано изглежда супер симпатично. То, не, че сме съмнявали де, Бъртън може да има грешни стъпки при игралните си филми, но когато става въпрос за анимация, няма празно.

Като за тийзърче толкова. Според нас изглежда прекрасно. Допада ни както цялостният тон и специфичният мрачен хумор, така и безбройните закачки с литературните и филмови проявления на чудовището на Франкенщайн. А отровно зелените надписи направо ни съсипват в хубавия смисъл на думата. Само тази „Алиса”…

Frankenweenie” е трогателната история на едно момче и неговото куче. След като неочаквано губи любимото си кученце Спарки, младият Виктор впряга силите на науката и връща своя приятел към живот. Той се опитва да скрие творението си, но когато Спарки излиза навън, съучениците на Виктор, учителите и целият град научават, че да сложиш нова „каишка на живота” може да бъде чудовищно.

Режисьор на „Frankenweenie” е Тим Бъртън, а сред актьорите, които озвучават героите, са Уинона Райдър, Мартин Шорт, Мартин Ландау, Чарли Таан и Катрин О’Хара.

Премиерата е 5 октомври 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments