Брайън Пърсивал

Кратичка новина наистина и при това я позабавихме с има-няма две седмици, но все пак смятаме, че проектът заслужава едно бързо представяне и въпреки боксофис ужасите, на които ставаме свидетели всяка седмица, твърдо вярваме, че все още има хора, които се интересуват от качествени книги и стойностни филми.

Въпреки че „Fox 2000” закупиха правата за екранизиране на „Крадецът на книги” на Маркъс Зюсак преди няколко години, чак сега има някакво задвижване около проекта. Variety обявиха, че от студиото най-накрая са избрали британеца Брайън Пърсивал за режисьор. Носител на „Emmy” за работата си по „Downton Abbey” (той е режисьор на първия епизод, както и на още три), Пърсивал няма много опит извън телевизията, но въпреки това изглежда отличен избор за екранизирането на история – разказана от Смърт – за малко момиче, живеещо в Германия по време на Втората световна война.

Сценарист на филма е Майкъл Петрони, работил по безкрайно различните„The Rite”, „The Dangerous Lives of Altar Boys”, „Till Human Voices Wake Us” (сценарист и режисьор), „Кралицата на прокълнатите” и „Хрониките на Нарния: Плаването на „Разсъмване”, а снимките се очаква да започнат преди лятото.

Обикновено сега идва ред на официалния синопсис на книгата – все още е рано за синопсис на филма и не е ясно какви промени е направил Петрони, адаптирайки сценария – но този път решихме, че е по-разумно нашите приятели от Книголандия да ви запознаят с романа чрез това кратко представяне, след което със сигурност ще ви се прииска да си останете цял ден у дома с „Крадецът на книги”.

Вижте и страхотната обложка:

„Крадецът на книги”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Уникална книга. Знаех си, че рано или късно някой ще закупи правата, за да я филмира. Искрено се надявам само да не оплескат нещата. Не става дума за това, че няма да следват книгата плътно. При такава екранизация винаги има риск да се превърне в поредната сърцераздирателна военна мелодрама за тежката и гадна Втора Световна война. Любопитно ми е как ще бъде представен образа на Смърт… ако междувременно не отменят проекта, разбира се.