Sadako 3D

Един от най-известните и ужасяващи образи в модерния хорър, този на Садако Йамамура от японската поредица „Ringu” се завръща на голям екран, при това в ново, допълнително измерение със „Sadako 3D” на Цутому Ханабуза.

Добрата новина е, че става въпрос за японска продукция, нямаща нищо общо с американския „The Ring 3-D” („Предизвестена смърт”), за който ви бяхме съобщили преди време и който, слава богу, се разпадна. А още по-добрата новина е, че филмът е създаден по изцяло нова история на Коджи Сузуки, който е автор на романа, послужил за основа на оригиналния „Ringu”, дал начало на модерното възраждане на японския хорър и съответно на цялата „J-horror” истерия с римейките.

Вижте първия тийзър трейлър на филма, както и официалния синопсис!

Акане е гимназиална учителка, която чува от своите ученици, че във интернет има реални кадри на нечие самоубийство. Слуховете са, че всеки, който ги гледа, след това също извършва самоубийство. Първоначално Акане не вярва на слуховете, но когато една от нейните ученички умира, след като е гледала филмчето, тя и приятелят ѝ Таканори са въвлечени в ужаса, създаден от мъжа, който изглежда, че се самоубива на кадрите – Кашивада.

Намеренията на Кашивада са да създаде хаос и да извика отново Садако и силата на нейното проклятие. Акане трябва да се бори срещу Садако и Кашивада, за да спаси живота си и този на Таканори.

Смятаме, че беше логично нещата да се прехвърлят от VHS в интернет, макар че има нещо доста привлекателно, първично и странно правдоподобно в идеята проклятието все още да се разпространяваше чрез видеокасети. Друго не ни се ще да коментираме, тъй като става въпрос само за тийзър. Само ще кажем, че нямаме търпение да видим Садако да излиза от телевизора в 3D.

Премиерата на „Sadako 3D” е на 12 май 2012.

Ringu

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „макар че има нещо доста привлекателно, първично и странно правдоподобно в идеята проклятието все още да се разпространяваше чрез видеокасети“

    Мда, нарича се „КОМАНДО“ на ВеХаеС…

    !!!