Ханибал

Честно казано, не сме сигурни какво ни е мнението за подготвяния от NBC сериал „Ханибал”. „Мълчанието на агнетата” е жестока класика и един от най-любимите ни филми (вероятно и вие сте на това мнение; повечето хора са), по-ранният „Manhunter” ни радва, фенове сме и на „Ханибал” на Ридли Скот, че дори и на последвалия „Red Dragon” на Брет Ратнър, който като цяло не се брои за най-качествения филм с поява на любимия ни психопат-канибал (Рейф Файнс обаче беше супер!). Но все пак ни се налага да признаем, че тези филми категорично не са на едно ниво, а за финалния засега „Hannibal Rising” направо не ни се говори, такава невъобразима скука беше.

С две думи, не сме против ново превъплъщение на Ханибал – в крайна сметка и „Мълчанието на агнетата” не е първата поява на героя на Томас Харис – но напълно разбираемо изпитваме адски силни съмнения по адрес на този NBC сериал, подготвян от Брайън Фулър („Pushing Daisies”). Но явно продуцентите и телевизията нямат чак такива опасения, защото направо са одобрили създаването на първите 13 епизода – може би не е нечувано, но стандартната практика е първо да се снима пилот и чак след това да се даде зелена светлина на проекта.

Все още е рано за кастинг новини (а точно за този проект всичко, ама наистина всичко зависи от правилния избор), но поне добиваме някаква представа за историята:

„Съвременен трилър с класическите герои от романа на Томас Харис, „Red Dragon” – ФБР агента Уил Греъм и ментора му доктор Ханибал Лектър, с които се срещаме отново, този път в началото на връзката им.”

Така не ви ли звучи малко… типично? Поредният „procedural”, но този път ще разрешаваме престъпления не с помощта на полицейска лаборатория, математика, сънища или невероятната способност на главния герой да разпознава лъжите. Не, този път ще хващаме лошите с помощта на сериен убиец. И само за сравнение, доколкото знаем, за 6 сезона Декстър все още не е изял никого.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Предусещам насиране, особено като имаме сериозен сериал на тази тематика в лицето на „Dexter“

  2. @HerMamut
    „Hannibal Rising“ си беше оскверняване, ама разбирам какво имаш предвид. 🙂

    @Irationalism
    Ако е „procedural” ще има насиране. Но ако следваме Ханибал и угощенията които си спретва, има шанс за нещо добро, особено ако го раздават малко по-мрачно. „Десктър“ и „CSI“ са доказали, че публиката и телевизията могат да носят на подобни неща.