Ридли Скот

Преди има-няма две седмици пуснахме новина за Кормак МакКарти и сценария, който е написал, озаглавен „The Counselor”. Тогава предрекохме, че съвсем скоро ще пишем и за режисьор на проекта, но честно казано, не сме очаквали чак такава експедитивност. Но пък изборът е идеален и както вече сте се досетили от заглавието, става дума за Ридли Скот.

Според Deadline Скот разговаря директно с МакКарти и иска „The Counselor” да е следващият му режисьорски проект. Ако се чудите за какво точно става дума и защо смятаме, че Скот е толкова добър избор, ето сюжета с две думи: уважаван адвокат смята, че е достатъчно умен, за да се пробва с нарко-бизнеса без да го заловят, но бързо установява, че не е прав.

И да ви припомним какво казва продуцентът Стивън Щуорц:

„Самият МакКарти е написал сценария и затова получаваме директно неговата проза, с всичките й сексуални мании. Това е мъжки свят, в който – необичайно – две жени играят главни роли. Хуморът на МакКарти в диалога прави кошмарът още по-ужасяващ. Това може да е едно от най-силните му и смущаващи произведения.”

Очевидно това означава, че новият „Blade Runner” ще трябва да почака малко и не е ясно какво става с останалите (поне десетина) проекти, покрай които се споменава името на Скот, но доколкото разбираме (и според нас напълно разумно) в момента „The Counselor” е на първа линия. Ще ви държим в течение какви точно са плановете и надяваме се скоро да има и новини за кастинга.

Разбира се, Ридли първо ще трябва да приключи работа по „Prometheus”, за който сме писали не една или две новини. Трябва да признаем, че може и да се нарече прекалено, но нямаме никакво намерение да спираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. между другото наскоро… наскоро, наскоро преди нова година гледах режисьорския дебют на Ридли Скот, а именно „Дуелистите“, който филм мноог ми хареса. Много добър филм.
    Иначе по новината мога да кажа, че звучи интересно, но за съжалениетова отлага „Блейда“, а повече бих искал да видя „Рънъра“ 😉