Марсианецът

Преди два месеца получихме (неофициална) задкулисна снимка от подготвяната от Ридли Скот екранизация на научно-фантастичния роман на Анди Уеър „Марсианецът”, в която Мат Деймън влиза в ролята на астронавта Марк Уотни, изоставен на Марс от колегите си, които след изключително силна пясъчна буря го смятат за мъртъв. Уотни обаче е жив и здрав (поне засега) и трябва да намери начин да оцелее в нечовешки суровите условия на планетата, докато от НАСА не измислят план за спасението му.

Снимката разкриваше част от марсианския пейзаж, един от марсоходите, които играят важна роля в историята, и част екипировката на Уотни – специалното му горно бельо, но всичко това, макар и вълнуващо за феновете, беше вторично (тъй като акцентът беше лична закачка между Деймън и Уеър, свързана със загубен бас за SuperBowl) и не може да се мери с официалния поглед, който получаваме сега от Empire.

Снимките, представени от списанието, разкриват Уотни в целия му (скафандров) блясък и ни показват Марс такъв, какъвто ще изглежда във филма. В добавка получаваме и един задкулисен кадър, осигуряващ ни малко по-близък план на шлема на Уотни.

Мат Деймън

Марсианецът

Мат Деймън

„Екипчето” изглежда чудесно и нямаме търпение да видим първия трейлър. Четохме отзиви на хора, имали щастието да гледат части от филма и така както ние разбираме нещата, духът на романа – включващ много хумор и наука – е запазен, което е просто страхотно.

В допълнение, вижте по-голям вариант на една от горните снимки, сканирана от самото списание и една много кратка част от интервю с Мат Деймън, в което виждаме елементи от декорите.

Мат Деймън в Марсианецът

A nevetekben (is) vittünk egy kis hungaricumot Matt Damonnak…A többit – hogy például mit látott eddig Magyarországból – a következő SzeHoban – szombaton, január 31-én délután láthatjátok-hallhatjátok az m1-en!

Posted by Szeretettel Hollywoodból on Friday, January 23, 2015

Ето и пълния, официален синопсис на българското издание на романа на Уеър:

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичко личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

Режисьор на „Марсианецът” е Ридли Скот, а сценарият е дело на Дрю Годар. В ролите са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър, Шон Бийн, Макензи Дейвис, Наоми Скот, Себастиан Стан, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс и други.

Премиерата е 25 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. ако си беше взел поука след Интерстелър, нямаше да маа гащи по други планети, очевидно не му върви

  2. @Ридик
    Хахахахах, нали.

    Не сега сериозно.. Филма звучи ннаистина доста обещаващои интересно и има огроен потенциал..
    Само се моля за Енти път да не го осерат.
    Аз така се молех и за Утреландия, както знаете, но за съжаление вече знаме каква е истината.
    Мног жалко ще е ако и това осерат, което за съжаление май ще и направят..
    макар че имам все още вяра в Ридли Скот, а също и на Дрю Годар… 🙂
    Филма има потенциал, ако не за шедьовър, то поне да е филм от ранга на Интерстела. Тоест прекрасен филм, който ще се запомни…

  3. @heinrich
    на Богове и Царе заспах, Съветникът не гледах, но Прометей – така шумно оплют, гледах 2 пъти на кино и си взех на Блу рей

  4. Всъщност Ридли трудно ще прецака филмът: историята си е хумористична и позволява своеволия. Героят не философства, няма послания или опити за излишен драматизъм. И за да не се разочаровате по-късно: филмът трудно би могъл да влезе в категорията на Интерстелар или Гравитация – по скоро би се мерил с Гравитация ако Клуни беше главния герой.

  5. Книгата е много добра. Очаквам много добър филм, а не последното му разочарование.

  6. Тъкмо щях да питам дали книгата си заслужава.

    За разлика от повечето от повечето хора ,Богове и царе ми допадна, докато Прометей беше крайно mediocre.
    Абе, почти всеки филм на Ридли ми е интересен (дори Съветникът), така че just take my money. 😉

  7. „Богове и Царе“ e жесток и със сигурност е най-добрият епос по библейски мотиви правен някога, а „Съветникът“ е абсолютен шедьовър 🙂

  8. Веднъж да съм на същото мнение…Поздрави за изказването!!! Mad Max

  9. Реално всеки разбиращ от кино ще се съгласи с това – Ридли Скот е невероятен режисьор и отдавна трябваше да е взел поне 3 оскара. Но тия от академията им дай да награждават филми, я за някой побъркан и болен или някой бати тъпа житейска драма. Той е от тези режисьори, които може да заснеме всичко и го и прави. Само като се погледне филмографията му – толкова разнородни по теми и сюжети ленти. Уникален талант. Един от много Големите в бранша. Прометей е уникален филм, както и на визия и идеи, така и на реализация. Реално като си знаем Скот, неговата визия щеше да е още по-мрачна и брутална, но поради съображенията от PG-13 е омекотил подхода. American Gangster е уникален филм.Kingdom of Heaven една от най-добрите исторически ленти правени.1492: Conquest of Paradise – и до ден днешен не мога да му се нагледам и наслушам /поклон – Vangelis/. А по-назад няма смисъл да се споменават великите му творяния -Blade Runner – Alien

    Надявам се Марсианеца да е на същото ниво.

  10. Книгата е уникална. В началото никое издателство не е искало да я издава и авторът е принуден да я пусне за 1 $ като ebook. Става тотален хит и правата са филма са по спомен 1 милион. Всичко в нея звучи логично и ако не задълбаваш много спокойно би могло да се случи и с днешните технологии. Очаквам много от този филм и се радвам, че Ридли ще го прави.