Аз съм легенда

Смотана идея, откъдето и да го погледнеш – „Warner Bros.” са сключили договор с Акива Голдсман и „Overbrook Entertainment” за създаването на „Аз съм легенда 2”.

Не е съвсем ясно дали този проект ще е истинско продължение и как точно ще стане този номер или ще е предистория (каквито бяха първоначалните слухове), което ни се струва още по-лоша идея, особено ако основният фокус е заразата, „раждането на вампирите” и почти пълното изтребване на човечеството, което, нека не се лъжем, сме гледали неведнъж. Според Deadline не става дума за предистория, но определено няма да е съвсем нова екранизация на оригиналната история на Ричард Матисън, което е единственият „Аз съм легенда” проект, за който искаме да чуваме каквото и да било.

Въпреки че във филма от 2007 има доста неща, които ни радват – атмосферата, изпълнението на Уил Смит като (поне от неговата гледна точка) последния човек на планетата Робърт Невил, дори и вампирите, които не само са доста – ама доста – далеч от книгата Матисън, но и отнесоха бая критики заради CG-то. Но дори и да не сте чели оригинала, смисълът на цялата история малко се губи, краят е абсурдно тъп и филмът рязко затъва в последната третина, при това без да е изкачил кой знае какви висини дотогава. А ако като нас сте си направили труда да прочетете стотината страници (които определено си заслужават), тогава ясно осъзнавате за какво поругаване става дума и определено не говорим за промените в главния герой или кучето. И защо? Филмът щеше да си изкара милионите така или иначе.

Виж, за този новия не е сигурно, защото Уил Смит още не се е съгласил да участва. Няма и да го направи, докато не прочете и одобри сценария, а дори и тогава, програмата му е доста натоварена и проектът може да се позабави. За завръщането на режисьора Франсис Лорънс нищо не се чува, а сценарист ще е Араш Амел (предстоящия „The Expatriate”).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments