„Survival horror” на Рени Харлин

Във връзка с трейлъра на „5 Days Of War” сме споменавали, че според нас Рени Харлин не е съвсем лишен от талант (въпреки че дори и в най-добрите му години филмите му не бяха някакви шедьоври) и просто кофти стечение на обстоятелствата го изпратиха на дъното, където е сега, но истината е, че през последните 13 години, той не е направил нищо, което да може да подкрепи това ни мнение. Просто го няма онзи чар, който правеше заглавия като „Островът на главорезите”, „Дълга целувка за лека нощ” и „Синята бездна” гледаеми.

Сега обаче, за първи път от доста време насам, Харлин се захваща с проект, който поне на нас ни звучи доста интересно. Става дума за така наречения „случай „Дятлов“ за неизяснено събитие, което в нощта на 2 февруари 1959 г. в северната част на Урал довежда до смъртта на девет скиора, които са открити голи и обезобразени. Събитие, което остава неизяснено от следователите, описващи причината за него като „непреодолима неизвестна сила“.

Повече за историята можете да прочетете във форума на списание „Българска наука” или във вездесъщатa wikipedia и хвърлете едно око на загатващия за извънземна намеса първи промо постер на все още неозаглавения филм.

(чрез QuiethEarth)

„Survival horror” на Рени Харлин - плакат

Ето и какво казва Рени Харлин за проекта:

Бях запленен от историята, която остава една от най-големите неразкрити мистерии от модерния паранормален фолклор. Сценарият и драматичните събития ме убедиха, че тук има вълнуващ филм, който чака своята публика.

Ние стискаме палци този път нещата да му се получат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Почти го бях забравил Рени Харлин. Честно казано не мисля че този филм ще го върне отново в светлината на прожекторите, но трябва да призная че сюжета ме заинтригува. Едва ли обаче ще стигне до България.

 2. О, никакъв шанс да се върне в „играта“, но пък има възможност да разкаже една добра история. 🙂

 3. Хехе тези извънземни бе!Не може без тях.Както казва Дрин-„Всичко е по-хубаво с извънземни“ 🙂

 4. Историята е супер интересна, но според мен не ства дума за извънземни или свръхестествена сила, а за добрата стара руска водка или поне спирта за нея:) Иначе извънземни с цици не съм гледал от „Видове“ и съм зажаднял:)

 5. значи идеята и случая са страхотни и наистина може да се получи доста интересен филм
  @Дринов пък и останалите
  Говорите за Цици и извънземни.. що бе мое да има и от двете. Мое извънземните да са извънземни цицорести амазонки, които не им е студено. Да не припомням, че на Нещото от Нещото… не му беше студено нали.

  Иначе едва ли ще има цици и си мисля, че ако има ще развали хубавата идея на филма 🙂