Били Конъли търси "златце"

Най-накрая, след 20-тина новини, сред които един страхотен трейлър, няколко супер интересни видео дневника, едно направо досадно проточено представяне на 13-те джуджета и постепенното попълване на честно казано огромния каст, който можете да видите най-долу, сега вече „Хобитът” има завършен екип. И последното попълнение е направо чудно – Били Конъли в ролята на Даин от Железните планини (Даин Железноноги).

Конъли ни е любимец открай време и то не само като комик, но и като актьор – има доста качествени роли в прилични филми, а дори когато самият филм е пълна боза, той пак стои добре. И сме сигурни, че ще е страхотен като Даин, който е втори братовчед на Торин Дъбощит и играе важна роля в Битката на петте армии към края на книгата. Това обяснява и защо се присъединява към екипа чак сега, но за съжаление, вероятно означава, че ще го видим чак във втория филм.

Ето какво казва Питър Джаксън (пред THR) за последната капка към вече преливащата от талант чаша:

„Не се сещаме за по-добър избор на актьор за Даин, най-здравия и най-силния от всички джуджета. С присъединяването на Били кастът на „Хобитът” е завършен. Нямаме търпение да го видим на бойното поле!”

Супер!

Режисьор на „Хобит: Неочаквано пътешествие” е Питър Джаксън, а в ролите са Мартин Фрийман (Билбо), Йън Макелън (Гандалф Сивия), Кейт Бланшет (Галадриел), Илайджа Ууд (Фродо), Анди Серкис (Ам-гъл), Люк Евънс (Бард), Хюго Уивинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас), Еванджелин Лили (Тауриел – героиня, която не присъства в книгите), Кристофър Лий (Саруман), Иън Холм (Стария Билбо), Стивън Фрай (Старейшината на Езерния град), Бенедикт Къмбърбач (Смог / Гласът на Некроманта) и като джуджетата Марк Хадлоу (Дори), Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Дуалин), Ричард Армитидж (Торин Дъбощит) и Били Конъли (Даин от Железните планини).

Премиерата на „Хобит: Неочаквано пътешествие” (The Hobbit: An Unexpected Journey”) е 14 декември 2012.

Повече за филма може да откриете в новините ни до момента

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Конъли е страшен симпатяга, пък и е най-якото „керъктър“ зомби след Бъб на Ромеро.

  2. Е чей, де, нали мелето си влиза у първио филм, па втория щеше да е някаква загубена простотия, съшита от Джаксън и компания. Иначе филмът остава без копанье и само един тролове. Целият екшън е събран накрая – петте армии и после нападението на дракона.

    Иначе ще е много дълго мотане сред декори без никаква развръзка. Иначе, да, Конъли е страхотен пич.

  3. Конъли е голям!

    @troubadour
    И аз вече не знам в кой филм какво ще има. Първоначалната идея беше вторият директно да води до събитията от „Задругата“, ама после нещо го смотаха това и сега не съм сигурен.