L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America’s Most Seductive City

След като изостави „The Walking Dead” (или беше принуден да напусне поради вечните „творчески различия”) Франк Дарабонт доста бързо – за наша радост! – се насочва към следващия си телевизионен проект и повярвайте ни, той звучи по-добре дори и от гладни зомбита в постапокалиптичен свят. Става дума за нов драматичен сериал с крайно обещаващото заглавие „L.A. Noir” и ето какво ще представлява, по думите на самия Дарабонт:

„Целта ни е да направим това, което заглавието „L.A. Noir” обещава: интелигентна, мрачна, автентична, историческа noir драма.”

TNT са поръчали пилота, който ще бъде написан и режисиран от Дарабонт (той ще е и изпълнителен продуцент) по книгата „L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America’s Most Seductive City” за сблъсъка на мафиота Мики Коен и шефа на полицията в Лос Анжелис, Уилям Паркър. Горе-долу същата идея като „Gangster Squad”, чието действие също се развива през 40-те години на миналия век, но това въобще не ни притеснява – падаме си по всякакви „noir” проекти и нямаме нищо против още една качествена гангстерска история. Все пак един от любимите ни филми е „Поверително от Ел Ей”! А когато става дума за нов сериал на Франк Дарабонт

Ето какво казва самият Дарабонт за проекта:

„Noir е моя страст и съм въодушевен, че мога да се впусна в подобен проект. Невероятната книга на Джон Бънтин, въпреки че е документалистика, е основата и вдъхновението за историите, които ще разказваме, преплитайки художествени измислици с фактите и обратното. Книгата предлага неустоими елементи; огромно платно с безкрайни възможности.”

Сега остава да снимат пилота, TNT да го одобри, да напишат следващите епизоди и да започнат да ги излъчват. Колко му е?

Между другото, AMC – телевизията, с която Дарабонт се раздели покрай „The Walking Dead” – вече работят по техния си нов гангстерски сериал, „Добри момчета” по оригиналната книга „Wiseguy” на Никълъс Пиледжи, който ще е един от сценаристите на пилота. С това новите, потенциално качествените мафиотски сериали стават два!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много яка новина и за двата проекта. Има игра за PS3 LA Noire, може да има общо.

  2. Мразя, когато ми излиза някой и ми разправя какви идеи били имали. След като не са станали не искам да ги чувам. А честно казано точно тази не съм сигурен, че е чак пък толкова готина – по-хубаво щеше да е от доста от нещата във втори сезон, ама…

    @suicidal
    В първият момент като видях тази новина си помислих, че става дума точно за играта. 🙂 Аз не съм я играл никога, яка ли е?

  3. И аз за играта си помислих 🙂 (има си я и за PC). Атмосферата е много добре направена, но след известно време, поне на мен, започна да ми омръзва и да ми се повтаря всичко.

  4. Чудя се кога ли ще имам време и за някоя подобна игра. 🙁
    Единствената, която със сигурност ще тествам е „Aliens: Colonial Marines“! 🙂 🙂