Тирион (Питър Динклидж) - "Игра на тронове"

След поредица от супер кратки тийзъри и клипове зад кулисите, най-накрая получаваме подобаващ поглед към втория сезон на продуцираната от HBO телевизионна екранизация на бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин от сагата „Песен за огън и лед”, „Игра на тронове”.

Трейлърът изглежда повече от прекрасно, затова няма защо да бавим нещата, ами направо го вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=rOzXsqoJhtE

Anyone can be killed!” О, да! Само тези, които са чели книгите на Мартин (най-вече първите три) знаят колко е вярно това изречение.

Слушайки звучния глас на Варис и след това чудесната музика, ни налага доста странно чувство, подобно на това, което изпитваме, когато току-що сме приключили някоя много дебела и изключително интересна книга…

Но да не се отплесваме и да не изпадаме в излишна сантименталност, още повече, че тепърва, в близките три години – третият том на сагата ще бъде разделен на два сезона – в сериала ни очакват страхотни моменти.

Ето официалния синопсис на книгата, върху която е изграден вторият сезон на сериала.

„Сблъсък на крале” ни пренася в една удивителна, забравена земя на разгул и мъст, на чародейство и войни. Сказание, в което благородни девици пируват с безумци, където брат коварства срещу своя брат и където мъртвите се вдигат, за да тръгнат в нощта. Тук принцеса странства по света, предрешена като момче сираче; рицар на ума гласи отрова за вероломна чародейка; диваци се спущат от Лунната планина, за да опустошат плодните поля в низините.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана… и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Сред новите участници са Гуендолин Кристи (Бриен), Лиам Кънингам (Сир Давос Държеливия), Оливър Форд Дейвис (майстер Крессен), Стивън Дилейн (Станис Баратеон), Натали Дормер (Марджъри Тирел), Карис ван Хоутен (Мелисандра Асшайска), Джема Уилан (Йара Грейджой – Аша в романите, но името й е променено в сериала, за да не се бърка с Оша), Нонсо Анози (Ксаро Ксоан Даксос), Том Улашиха (Джакен Х’гар), Кер Логан (Матос Държеливия), Рой Дотрис (пиромантът Халайн), Хана Мъри (Джили), Карл Дейвис (Алтън Ланистър, който не се появява в книгите), Бен Кромтън (Едисон „Скръбния Ед” Толет), Майкъл МакЕлатън (Рууз Болтън), Робърт Пю (Крастър), Патрик Малахайд (Бейлон Грейджой), Даниел Портман (Подрик Пейн) и Иън Хенмор (Пиат Прий).

Премиерата на втори сезон е 1 април.

Предишните новини свързани със сериала, може да прочетете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Даа, сянката е огромна!!! Толкова съм се вживил в 5-а част, че ще ми трябва време да се върна назад, още преди да убият…упс, сори, замалко.

  2. Чакам го като Бойко откриването на Тракия, направо се побърквам от кеф!

  3. @SnaL
    В трейлъра има един кадър, който ме натъжава адски много. Актьора много ме радва.

    @suicidal
    🙂 🙂 🙂 Начи много! 🙂