Джордж Клуни

Няма да рискуваме безобразно да ви отегчим с подсещания колко много уважаваме работата на Джордж Клуни – целта на тази новина е да ви съобщим, че той започва работа по нов проект. Името му е „Monuments Men”, в основата му ще бъде книгата на Робърт М.Едсъл „The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History”, а Клуни ще поеме сценарните задължения, режисьорските отговорности и ще се ангажира с актьорско присъствие.

Според думите на Клуни, споделени преди дни на фестивала в Палм Спрингс пред The Wrap, той много се вълнува от предстоящата работа по този проект.

„Филмът ще бъде забавен и ще трябва да разполага с голям бюджет, защото с малко пари не можем да подготвим и заснемем десанта в Нормандия”.

По повод разпространителските надежди на Sony Pictures, свързани с „Monuments Men”, Клуни е категоричен:

„Аз не съм противник на комерсиалните филми. Не бих работил по високо бюджетен проект, ако не го почувствам като своя кауза. Така че след като ще бъде филм-за-продан, насочен към публиката, си казахме „Нека да направим нещо, което да е забавно и да кажем нещо на хората чрез него”.

Не е изненада, че Клуни ще работи отново със съавтора си Грант Хеслов („Лека нощ и късмет”). Последният им съвместен проект „The Ides of March” продължава да събира почитанията на публика и критика и има в актива си четири номинации за „Златен Глобус” 2012.

Ето и малко повече подробности за сюжета на поредния режисьорски филм на Джордж Клуни, които откриваме в анотацията на книгата на Едсъл.

По времето, когато Хитлер постепенно превзема западния свят, неговите армии методично претърсват прекосяваните земи в търсене на най-ценните съкровища на Европа – творби на изкуствата. Фюрерът е каталогизирал всичко стойностно (според него) и е определил кои произведения на изкуството са творби на „дегенерати” и трябва да бъдат унищожени. В битка с времето, дълбоко в тила на врага и най-често невъоръжени, действат подбрани американски и британски специалисти – директори на музеи, куратори, специалисти по история на изкуството. Този специален екип е наречен „Momuments Men”. Те рискуват живота си, за да предотвратят разрушението на хилядолетната европейска култура. Във фокуса на историята попадат шестима представители на „Momuments Men” – проследена е невъзможната им мисия да спасят изкуството от ръцете на нацистите в онези най-важни 11 месеца – между D-Day (6 юни 1944 година, деня на десанта в Нормандия, когато съюзническите войски стъпват на френския бряг) и V-E Day (8-9 май 1945 година, деня на победата в Европа над нацистка Германия и края на „Третия Райх” на Адолф Хитлер).

Джордж Клуни може и да поотложи организацията по подготовката на този проект, но ние следим изкъсо новините, свързани с неговите изяви, и не бихме пропуснали да ви информираме – още повече когато става въпрос за филм, свързан с исторически факти!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *