Зак Хелм екранизира „Deep Water” на Патриша Хайсмит

Според нашето не особено скромно мнение, „Stranger Than Fiction” е един от най-добрите филми на 2006 и това до голяма степен е благодарение на сценария на Зак Хелм, чиято кариера, следим отблизо. Според THR, най-новият проект на сценариста се нарича „Deep Water” и на пръв поглед звучи не по-малко интересно обещаващо.

Екранизация по романа на Патриша Хайсмит от 1957, „Deep Water” съществува като проект от поне 2010 (тогава в „DreamWorks” и Майк Никълс се споменава като режисьор; сега продуценти са „Fox 2000”), но подобно на толкова много други, попада в ужасяващия „Development Hell”. Сега, благодарение на Стив Зейлиън, който ще продуцира, Хелм започва работа по сценария, планиран като „мрачна, секси комедия” за мъж, който търпи аферите на съпругата си, защото не иска да се разведе. Опитвайки се да прогони любовниците й, той намеква, че е убил един от тях, без да подозира какви ще са последствията.

Не сме чели романа на Хайсмит, но само нейното име е достатъчно, за да предизвика интереса ни (екранизации по нейни произведения са „Непознати във влака” на Хичкок и „Талантливият мистър Рипли”) и сега се замисляме дали да не потърсим „Deep Water” и да се запознаем по-подробно с историята. Ще ви държим в течение и с новините около проекта, стига да има такива.

И да ви кажем честно, колкото и да е добър като сценарист Стив Зейлиън („Мъжете, които мразеха жените”, „Кешбол”, „Американски гангстер”, „Списъкът на Шиндлер”), аха-аха да започне да ни радва повече като продуцент, благодарение на планираната екранизация на „Юбик” (с режисьор Мишел Гондри) и предстоящия „As She Climbed Across The Table” на Дейвид Кроненбърг. За режисурата на римейка „Timecrimes” ще изкажем мнение след като гледаме оригинала, а още по-добре, след като изгледаме и римейка. Но едно е сигурно, Зейлиън и неговият „Film Rites” ни подготвят няколко наистина интересни проекта. Разбира се, един-два от тях могат да се окажат адска тъпотия, но сме склонни да преглътнем доста неща, ако Мишел Гондри наистина снима „Юбик”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *