Gustave Doré, Depiction of Satan, the antagonist of John Milton's Paradise Lost c. 1866

Защо винаги става така? Защо веднъж не вземат да забавят, спрат или отложат филм, който не искаме да гледаме? По принцип смятахме тук да изброим всички примери или поне тези през последните една-две години (доста от тях съсипани от „Universal”), но просто нямаме сили за подобна мъка. Разбираме, че става дума за много пари, но ако някога е има причина за израза „направени от пари”… Освен това, като забавят проекти, за да са сигурни, че сценарият е възможно най-добър, защо след това гледаме „Джак и Джил” и „Отвлечен” например? Не се притеснявайте, знаем отговора.

Най-новата причина за недоволството ни е „Paradise Lost”, чийто бюджет е надминал 120 милиона долара с 10 или 15%, според Deadline, и в резултат „Legendary Entertainment” са позабавили проекта докато намерят начин да намалят сметката. Все пак според предварителната информация, филмът на Алекс Прояс не е спрян окончателно и все още се очаква снимките да започнат през 2012. Твърди се, че актьорският екип си остава непроменен, но с тези имена – Брадли Купър в главната роля на Луцифер, Бенджамин Уокър, Камила Бел, Доминик Пърсел, Руфъс Сюъл, Кейси Афлек и Джимон Хонсу – не виждаме как е възможно поне един-двама да не се окажат заети, дори когато става дума за кратичък снимачен период. А той със сигурност ще е кратичък, защото основна част от филма ще е CGI (планира се около година пост-продукция).

Със забавянето на „Paradise Lost” Брадли Купър може би ще има повечко време за плановете си да екранизира „Hyperion”, но честно казано не сме сигурни дали това е добра новина – както казахме и миналия път, романите на Дан Симънс са ни любими, а Купър е… Как да се изразим? Непроверен. Но честно казано, на този етап искаме да видим и „Hyperion” и „Paradise Lost”, пък ако единият или и двата се окажат пълни излагации, все някак ще го преживеем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *