София Копола

Непотвърдена, но много интересна вероятност – следващият проект на София Копола ще бъде за банда тийнейджъри-обирджии. Според TMZ режисьорката работи върху филм за поредица грабежи в окръг Лос Анджелис от 2008-2009 година, които се оказаха дело на група 18-19 годишни, известни като „Burglar Bunch” или „The Bling Ring”. Една подробна статия във Vanity Fair („The Suspects Wore Louboutins” на авторката Нанси Джо Сейлс) разказва за амбициозните младежи, които са успели да откраднат свръх-маркови дрехи, обувки, гримове, парфюми, бельо и бижута на стойност над 3 милиона долара.

Сред потърпевшите са Парис Хилтън, Линдзи Лохан, Орландо Блум, Меган Фокс и още доста „звездни” обитатели… Те може и да не плачат, ако им липсва някоя и друга Prada, Chanel, Gucci, Tiffany, Cartier, Yves Saint Laurent, но младите престъпници ще трябва да си получат заслуженото – още повече обяснението им е, че са били подтиквани от суетност и преклонение пред известността на знаменитостите! Моооля!? Wtf?

Първото прилагателно в първото изречение на горния абзац обаче е факт, защото Копола не е потвърдила тази история – с нейния ангажимент към подобен проект. Все още няма яснота за кога се предвижда начало на снимки, не се знае дали има сценарий. Може да се окаже, че дори говорим за нещо, което няма да се превърне в „следващия проект на София Копола”. Причини да се подходи с „едно наум” към режисьорката има, най-вече провокирани от предишния й филм „Somewhere”, който се оказа претенциозно и самоцелно уж-умозрение с нещо като сянка от история и с потресаващо досадна актьорска игра на Стивън Дорф и Ел Фанинг. Ще се надяваме „следващият проект” – който и да е той – да ни върне към доброто мнение за способностите на Копола.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *