Очакваме всеки филм на Стивън Спилбърг с огромен интерес, без значение от жанра и без значение кой още е замесен в него – за нас той и само той е звездата. Положението с предстоящия „Линкълн” („Lincoln”) обаче не е толкова просто, защото както знаете в ролята на емблематичния 16-ти президент на Съединените щати е не кой да е, а Даниел Дей-Луис, който в случай, че сте пропуснали, е нашият личен Бог, на който палим свещички и се молим всяка вечер и имено той е човекът, който тук ни интересува най-много. А това е доста иронично, предвид факта, че имаше време (годините, през които филмът беше на ниво проект), в които смятахме че Лиъм Нийсън е единственият актьор, който може да изпълни ролята.

Но както и да е, думата ни беше за Даниел Дей-Луис, когото благодарение на The Film Stage, сега за първи път можем да видим като Линкълн – или поне с лицевото окосмение на Линкълн, защото снимката не е официална и той не е в пълния си костюм. Все пак, няма съмнение, че това Е президентът, тъй като знаем, че Дей-Луис влиза в роля месеци преди началото на снимките и не излиза до края. Според Джеф Сайдерr от „Variety” той говори само и единствено с акцента на Линкълн от март месец насам и истинското му име дори не присъства в дневните „call sheets”. Машина!

Ето и самата снимка:

Линкълн” e екранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти ще са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг, който е и режисьор.

В ролите ще видим  Даниел Дей-Луис, Томи Лий Джоунс, Джаред Харис, Джоузеф Гордън-Левит, Сали Фийлд, Джаки Ърл Хейли, Лий Пейс, Джон Хоукс, Хал Холбрук, Дейвид Стратеърн, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил, Джоузеф Крос и др.

Предварителната премиера е насрочена за края на 2012-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Да Анита.
    А Даниел Дей Луис не искам и да го коментирам. Един от най великите актьори….

  2. Уникален! Иначе веднага се сещам за сцената от Gangs of New York , в която нашия човек забива нож право в десетката на портрет на съответният президент, при това във видимо нетрезво състояние 😀 .

  3. Ха-ха-ха! Голям е Спейдър, но тази до него е по-голяма! Без да искам да я обиждам, изглежда готина. 🙂