Та-да-да-дам! И сега какво?! Ще се мерим с големите явно…
Първите официални снимки, избрани от Warner Bros. за популяризиране на новият „Великият Гетсби” са вече в пространството (собственост на Sassisam, чрез The Film Stage). Ние вече ви показахме уловени моменти от снимачната площадка, ала с тези визии явно се цели представяне на образите в света, пресътворен от Баз Лурман.

Честно казано, на този етап не зная какво да мисля. Размножена съм! Първо – съвсем хронологично, влюбила съм се в адаптацията на Фитцджералд от 1974 година преди да видя на какво е способен Лурман. Второ – много харесвам цялата „Трилогия на червената завеса” („Танцуващо сърце”, „Ромоео + Жулиета” и „Мулен Руж!”) и до голяма степен „Австралия”, което ще рече – цялото режисьорско творчество на австралиеца до момента. Трето – дълбоко се съмнявам (въпреки че му вярвам и мисля, че знае какво прави) в кастинга му за „Великият Гетсби”. Четвърто – колкото и прекрасно да се развива като актьор Льонката, еми няма как да се сравнява с Редфорд!

Великият Гетсби -Тоби Магуайър, Леонардо ДиКаприо и Кери Мълиган

Великият Гетсби - Леонардо ДиКаприо и Кери Мълиган

Абсолютно съзнавам, че всичко това са лични емоции и може би философствам „на сухо” – само пред две снимчици. Нека да излезе поне трейлър, така – да видим актьорите в действие може би?! Ами не можах да се стърпя като виждам вдъхновения поглед на Лео под специфичната за епохата лимба, която образува косата му, и Кери, прислонила глава на гърдите му… Присъства дори онзи пръстен, който Гетсби подарява на Дейзи, но тя, разбира се, не може да носи – и го поставя на малкия му пръст!… Нещо не е наред, но все още не зная какво е! Изглеждат ми изкуствени. Но като знам колко великолепно се справя Лурман, подозирам себе си в преждевременни изводи. Сега нали разбирате как изглежда „размножението” ми…

Вярна на епохата адаптация по Фитцджералд с бюджет около 100 милиона долара, в 3D визия – с голямо предизвикателство ще се справя Баз Лурман! В очакване на следващи доказателства за таланта му и (да се надяваме!) опровержения на моя скептицизъм, ако сте пропуснали нещо по темата – може да се информирате от новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Този филм няма да се гледа . Тъй като имам отлични впечатления от триото Редфорд – Миа Фароу – Брус Дърн.

  2. боже, Вал, колко ми се ще да съм категорична като теб – наистина!
    обаче заради Лурман ще се направи изключение – аз поне… 😉

  3. И според мен филма има потенциал. 🙂
    Не си падам по „Австралия“ но другите два филм на Лурман са сила, така че имам очаквания! А Льонката е голям! 🙂