Ако – и внимавайте в картинката! – някой си е помислил дори за момент, че някое предизвикателство не е по силите на ДиКаприо, това означава… че не познава филмите му. Съвсем нямам намерение да правя ретроспекция, нито да подсещам за последната му „инкарнация” в ролята на Хувър – просто видях снимки от терена на „Великият Гетсби” (споделихме вече, че работата по филма е стартирала в началото на септември) и се убедих за пореден път, че към този актьор скептицизмът е неприложим. А това си е голямо признание!

(Чрез Celebuzz)

При все, че не може да измести Робърт Редфорд от сърцето ми, образът на Гетсби, който подготвя Леонардо, е наистина впечатляващ. Дотам, че Дейзи на Кери Мълиган може да се скрие, а Ник Карауей на Тоби Магуайър може да бъде изключен от сценария. Шегичките настрана – лично аз очаквах по-интригуваща визия от тях двамата (не че може да се съди от няколко фотоса!). В момента ситуацията изглежда така, сякаш филмът се създава специално за Льонката, ‘tailor-made’, ‘haute couture’ или както искате го наречете – в центъра е неговият герой. И ако наистина се окаже така, ще бъде жалко, защото историята е ценна именно с разказвача си и неговата гледна точка… към неопределимия, безсърдечен, луд свят…

Предимството на тази история е, че повечето почитатели на творчеството на Фитцджералд я познават добре, филмът от 1974 година също е харесвана екранизация. С огромно нетърпение очаквам трактовката „ала Баз Лурман”, а за всички позабравили сюжета, ето един кратък синопсис:

„Великият Гетсби” проследява историята на Ник Карауей (писател, напомнящ самия Фитцджералд), който пристига в Ню Йорк през пролетта на 1922 година, в епохата на джаза и освободените нрави. В преследване на своята американска мечта, Карауей се оказва съсед на тайнствен милионер, известния с разкошни, модерни партита Джей Гетсби. Наблизо живее и братовчедката на Ник – Дейзи, съпруга на собственика на впечатляващо имение Том Бюканън. Ник влиза в света на богатите, пълен с илюзии, любов и измами, и като истински свидетел на времето, разказва една приказка за невъзможна любов и непокварени мечти с трагичен финал, която се оглежда и в днешния ни ден.

Баз Лурман е режисьор на филма, ролите са поверени на Леонардо ДиКаприо (Джей Гетсби), Тоби Магуайър (Ник Карауей), Джоуел Еджертън (Том Бюканън), Кери Мълиган (Дейзи Бюканън), Айла Фишър (Мъртъл Уилсън), Джейсън Кларк (Джордж Уилсън) и др.

Премиерата се очаква да бъде на 25 декември 2012 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *