Кървавата битка на боговете

Преди два дни имахме възможност да гледаме „Immortals” („Войната на боговете”) на индийския режисьор Тарсем Сингх (очаквайте ревюто ни съвсем скоро) и общо взето филмът се оказа точно това, което очаквахме: повечко визуален стил и по-малко съдържание.

Главният въпрос, който ни мъчеше преди да отидем на прожекцията, бе защо в трейлърите и плакатите липсваха сечта и „gora”-а, за които всички говореха по време на последните два Comic-Con-а и дали те ще присъстват в самия филм или ще бъдат изрязани. За наше щастие отговорът е, че присъстват, при това осезаемо.

Един от най-силните моменти в тази посока е финалната битка между Титаните и Боговете и по-долу може да добиете представа за какво точно иде реч.

Само искаме да кажем, че във филмовата версия, нещата изглеждат една идея по-различно и са далеч по-добре монтирани.

Години след Битката на титаните Хиперион (Мики Рурк) обявява война на човечеството. Той търси отдавна изгубения Лък на Епир, легендарно оръжие създадено от бога на войната Арес, което ще му позволи да освободи останалите титани от Тартар и да си отмъсти на Олимпийците, отговорни за падението им. В съответствие с древните закони, боговете не могат да вземат страна във войната между Хиперион и хората, затова задачата да защити родната си земя и да спаси боговете се пада на селянина Тезей (Хенри Кавил), който е избран от Зевс (Люк Еванс) и който може да разчита на помощта на жрицата Федра (Фрейда Пинто) и на изкусния крадец Ставрос (Стивън Дорф).

Режисьор на филма е Тарсем Сингх („Клетката”, „Падането”), а в ролите са самият Супермен Хенри Кавил, Мики Рурк, Фрейда Пинто, Люк Еванс, Стивън Дорф, Келан Луц, Джон Хърт и Изабел Лукас.

Българската премиера на филма е 11 ноември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много се кефя на бая ви Тарсем и като гледам явно няма да се изложи и този път. Бтв, за пръв път от (може би) „Матрицата“ насам виждам адекватно използван слоу-моушън в холивудска продукция. С други думи – такъв, дето не е турнат там, оти само за кулнеса, ами е там оти за кулнеса, ама и сценариот го изисква. Демек – арно, Атанасе, ш’се гледа евентуално некогиш, кога ми е до модерни филми.

    Знам че първото с последното изречение си противоречат, ама толкова пък да не ми се гледат филми сега (особено пък, пръкнали се през последните 5 години, особено, ако имат солидна американска продуцентска сволоч зад гърба си), че дори Тарсем не може да ме накара да гледам.

    Но дори незавършена сцена, като горната, изглежда чудесно 🙂

  2. Тази сцена е едно от много малкото неща, които наистина ми харесаха във филма. Също както и предишните произведения на Тарсем и този става, но просто не е моя филм.