Livid

Въпреки че от така наречената „френска нова вълна” в хорър жанра (нещо, което доста хора отричат да съществува) „Martyrs” на Паскал Ложие е нашият личен фаворит, не можем да отречем бруталните качествата (психологически, артистични и всякакви други) на кървавия „Inside” („A L’Interieur”) на Александър Бюсийо и Жулиен Мори и лесно можем да разберем защо някои хора считат него за по-доброто заглавие.

Поради това, няма как да пропуснем да ви представим първия тийзър трейлър и плакат на най-новия филм на френското хорър дуо, озаглавен „Livid” (“Livide”) – описван като „стилизирана смесица между жанровете „обитавана от духове къща” и „крийчър фийчър” със сериозни giallo оттенъци – защото без значение къде точно лежат личните му сантименти, нито един истински хорър фен не би трябвало да пропусне този филм, ако не за друго, поне от чисто любопитство как ще продължи кариерата на двама от модерните майстори на жанра.

Доста сме доволни от това, което виждаме и честно казано, не очакваме след като изгледаме филма да бъдем на друго мнение, защото общо взето най-голямата критика към него – между другото вече бе показан на няколко фестивала и реакциите бяха силно поляризирани – е радикалната смяна на стила, която настъпвала в края на филма, а пък ние доста си падаме имено по такива смени в посоката и тона.

Ако само от трейлъра не ви е станало ясно за какво става въпрос (все пак е на френски) вижте и един относително кратък синопсис, както и обещания малко по-горе плакат.

В първия си ден като болногледачка, младата Луси посещава госпожа Жизел, възрастна жена, която лежи в церебрална кома, сама в огромното си, занемарено имение. Луси случайно научава, че госпожа Жизел, бивша учителка по танци, е скрила предполагаемо съкровище в къщата си, и решава да претърси имението заедно с приятелите си Уилям и Бен. През нощта те се промъкват в къщата, която се оказва изключително странна. Търсенето на съкровището на госпожа Жизел ги изправя пред ужасяващи свръхестествени ситуации, който ще променят Луси завинаги…

Livid - плакат

Френската премиера на филма е 7 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Нещо не ме грабна филма. Даже ми се видя доста скучен. Чух сега, че американците ще му правят римейк дано той е по – добър.

  2. Него не съм го гледал, но ако го препоръчваш ще му хвърля едно око

  3. По-скоро препоръчвам „Martyrs“. 🙂
    „Inside” е брутален/готин, но ми е малко неправдоподобен. 🙂 Все пак, ако си фен на хорърите го гледай, от модерните класики е. 🙂