Безспорно Aardman Animation не може да се мери с маркетинговите стратегии на анимационните мейджър-студия. И тук визираме само кинтите, за популярност не говорим. Но пък кво им пречи да пускат всеки месец – нов трейлър на „The Pirates! Band of Misfits”? Е, вечно недоволни, ние ще кажем – поне да бяха различни гротески като при „Мъпетите”, обаче погледнахме новото видео, за да не сме капо.

(трейлър – чрез Yahoo! Movies)

Нещо куца. И не е кух пиратски крак. Уж за да сложат повече сюжет, са махнали смешки. Или на нас така ни се струва. Присъстват осеезаемо една две големи риби и по-категоричен акцент върху съперничката на Пиратът-Капитан – Лиз Култовото-дупе, която също иска да завоюва мечтаната награда. Нещо чистичък и прегледно-пригладен ни изглежда този трейлър, не е така ентусиазиращ като предишните два – винаги ли важи правилото за първия поглед върху нещо ново? Въпреки всичко филмът си остава в графика на идващата пролет, все някак трябва да изтрием лошите впечатления от последния Джак Спароу. Пирати с хумор и стоп-моушън – вЪрЪхЪ!

За какво по-точно става въпрос – ето кратък синопсис:

Пиратът-Капитан (Хю Грант) е невъздържан ентусиаст, който трудно може да се нарече „Ужасът на открито море”, обаче е твърдо решен да победи съперниците си Черния Белами (Джеръми Пивън) и Лиз Култовото-дупе (Салма Хайек) и да грабне така жадуваната от него награда „Пират на годината”. Няма невъзможни неща, както се знае – „It’s only impossible if you stop to think about it!” Необикновеният екипаж прекосява екзотични морета и крайбрежия, клопки дебнат на Кървавия остров и в лондонската мъгла на Викторианската епоха… На пътя им се изпречват свръх-проклета кралица (Имелда Стаунтън), както и злополучен млад учен (Дейвид Тенант), ала каквото и да става, в пиратските планове винаги присъства най-важното – приключението!

„The Pirates! Band of Misfits” е режисиран от Питър Лорд („Бягството на пилето”) и Джеф Нюит, по сценарий на Гидиън Дефо. Героите говорят с гласовете на Хю Грант, Салма Хайек, Брендън Глийсън, Дейвид Тенант, Имелда Стаунтън, Мартин Фрийман, Джеръми Пивън. Sony разпространяват филма в Щатите на 3D (е, как иначе?!), премиерата му е предвидена за 30 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments