Гаспар Ное с римейк на „God Told Me To”

Един от непредвидимите кино-авантюристи – Гаспар Ное, е решил да се включи във вълната от римейки. Тя тази вълна отдавна се превърна в наводнение, така че един повече, един по-малко – надали има някакво значение.

Според Film Comment, които цитират разговор с гуруто на второразредни хорър и фентъзи-филми Лари Коен (прочут с „Hell Up In Harlem” и „Black Caesar”, представители на популярния през 70-ти и 80-те години жанр „Blaxploitation” – филми с цветнокожи актьори, с фънк и/или соул саундтрак, предназначени най-вече за афро-американското градско население в Щатите, а също и с хоръра „It’s Alive”), един френски режисьор попитал за правата за римейк на шантавия му филм от 1976 година „God Told Me To”.

Въпреки че 70-годишният Коен се срещнал с „младия французин”, той не запомнил името му. Добре, че режисьорът му подарил DVD-та на негови филми – „Необратимо” и „Enter the Void”.

Сега, нали се сещате, че тази информация лесно може да попадне в раздела „очаквано/нереализирано”, въпреки че материалът очевидно вече е в ръцете на Ное. Сюжетът се завърта около ченге в Ню Йорк, който разследва поредица брутални убийства, от привидно случайни хора, които се оправдават, нали се сещате, с „Бог така ми нареди!” Предвид реномето на Ное до момента, историята звучи доста обнадеждаващо, пък и сме сигурни, че той ще измисли начин как да я пресътвори във възможно най-графичен вид. А защо да не конкретизира и кой бог издава нарежданията…

Може би е само любопитна подробност, но решихме да не я премълчаваме – именно в оригинала на Коен дебютира на големия екран прочутия комик Анди Кауфман (нали си спомняте филма на Милош Форман от 1999 „Човек на Луната”, с Джим Кери в главната роля?). Ето откъс за доказателство:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *