"360"

360” на Фернандо Мейрелес („Градът на бога”, „Вечният градинар”, „Blindness”) е филм, на който продължаваме да разчитаме адски много, въпреки че първите ревюта от фестивала в Торонто не бяха никак добри.

То няма и как да бъде другояче, при положение, че говорим за филм по пиеса – сценарият е дело на Питър Морган („Фрост/Никсън”, „Кралицата”) по пиесата „La Ronde” (позната още като „Reigen”) на Артур Шницлър от 1900 година, която е вдъхновила стотици разкази, пиеси и филми (както и самия Зигмунд Фройд) – в главните роли са актьори от ранга на Рейчъл Вайс, Антъни Хопкинс, Джуд Лоу и Бен Фостър и разбира се, режисьор е Мейрелес.

Така че, дори и ревютата да бяха унищожителни, ние пак ще искаме да го гледаме. А докато това стане, хвърлете едно око на първия клип от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=4bmvb1WGDlw

Чрез поредица от портрети, които се застъпват и свързват помежду си, филмът разказва за това как простото решение на един мъж да остане верен на жена си създава вълнообразен ефект върху отношенията на хора от целия свят – от Париж, Виена и Лондон до Братислава, Рио, Денвър и Финикс.

Режисьор е Фернандо Мейрелес, а в ролите са Рейчъл Вайс, Антъни Хопкинс, Джуд Лоу, Бен Фостър и др.

Филмът ще бъде показан отново на фестивала в Лондон (12-27 октомври), но все още няма официална премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *