Olive Kitteridge” е още един многообещаващ телевизионен проект на НВО, който да прибавите към списъка си с десетките други, които гледате или очаквате. Слава богу, този път не става въпрос за няколко дълги сезона, а за мини-сериал, изграден от четири части, макар че като нищо ще му избацат и втори сезон, ако е успешен.

Мини-сериалът е създаден по наградения с „Пулицър” роман на Елизабет СтраутOlive Kitteridge” и разказва трогателната, саркастична и трагична история на един привидно спокоен град в Нова Англия, изпълнен с афери, престъпления и лични трагедии, пречупени през призмата на жена, чиято лукавост и грубо поведение са маска на едно добро, но тревожено от проблеми сърце.

Творческият екип е повече от обещаващ – режисьор е Лиса Чолоденко („The Kids Are All Right”), сценарият е дело на Джейн Андерсън („The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom”), продуцент е Дейвид Коутсуърт („Джон Адамс”, „Grey Gardens”), изпълнителни продуценти са Том Ханкс и Гари Гоцман („Band of Brothers”, „The Pacific”), а в главните роли са трима от най-големите ни любимци – Франсис МакДормънд, Ричард Дженкинс и Бил Мъри.

Вижте първите три клипа, които чудесно илюстрират как тонално съжителстват „трогателното, саркастично и трагичното”.

Премиерата на „Olive Kitteridge” е 3 ноември по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *