Покрай новината за „20 000 левги под водата”, в която Финчър споделя, че филмът ще е 70% CGI, се присетихме за „Gravity” на Алфонсо Куаронпроект, който очакваме с мега-голям интерес – за който не сме писали от края на миналата година, от една страна за да не го урочасаме допълнително и от друга, просто защото откакто стана ясно, че в крайна сметка Джордж Клуни и по-специално Сандра Бълок ще изпълняват главните роли, не е имало някакво по-интересно развитие около филма.

На този етап това положение се запазва, но все пак решихме, че една снимка на Сандра Бълок от снимачната площадка (не е много вълнуваща, но все пак) както и официалната премиерна дата на филма – 12.11.2012 – си заслужават.

Сандра Бълок

Сандра Бълок

Ако сте пропуснали, „Gravity” разказва за жена астронавт, която след голяма космическа катастрофа трябва да намери начин да се завърне на Земята. По първоначална информация филмът трябва да е 60% CGI, да се развива в реално време и ако не в един-единствен кадър, то в няколко доста дълги.

Режисьор е Алфонсо Куарон, а в ролите са Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Както вече стана ясно, премиерната дата на филма е 12.11.2012 г. – точно навреме за „Оскар 2013”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Въжето не е, тогава технически е било невъзможно да се направи цял филм със сингъл тейк, защото филма гори, камерата трябва да се презарежда и тн. Въжето май беше 5-6 тейка и се монтираше като се зуумва към тъмнина, не помня точно. Дигиталното вече позволява напълно да си снимаш без монтаж, но не мисля, че се прави често. Аз се сещам само за един испански ужас, дето не можах да изгледам и не помня ни име, ни нищо, също така за Руски ковчег, разни щуротии из Ермитажа, дето също не го догледах. 🙂 Но поне до половината си бяха без монтаж, предполагам, че като си почнал, трябва и да го свършиш така. Куарон е луд и би го измислил, но 60% сиджи говори, че тоя оне тейк ще е леко менте. А то можеше да почна с това де, фрейм е едно, тейк е друго. Кое се визира като кадър? То тия понятия не знам да имат адекватни преводи на бг.

    http://www.youtube.com/watch?v=TOdo7dhvSwg&ob=av3e
    Ето това може да се води за нещо в един кадър, камерата мръдне ли е вече друго. Цял филм с такива ставащи неща пред камерата ми се струва трудно. Шорт би било екстра обаче.

  2. Доколкото си спомням, „Въжето“ беше на по 10-12 минути на кадър – мисля, че по толкова са поемали камерите, но мога и да бъркам. Прехода ставаше на различни места дори и насред някое движение, но въпреки това си е оригинално постижение. Камерата не спира да се движи през цялото време и то не движения, които имитират погледа на зрител към театрална сцена, а даже се разхожда през стаите и между актьорите. 😉

    Не се снима често така, защото е трудно – трябват много репетиции. Освен това и сюжета ограничава действието да е по-камерно и по-бавно. Все пак, понякога се правят по-някой дълъг кадър и в екшън филми, но със съответната допълнителна обработка. JCVD започва с 3 минутен еднокадров екшън – включително с каскади и пиротехники – http://www.youtube.com/watch?v=_pX3CvWospo

  3. Огромен фен съм на дългите кадри. „Руската съкровищница“ съм го гледал, „Casa munda“ още не съм, но съм го отбелязвал на сайта – два пъти. Вижте първия трейлър за линк към статия за най-известните дълги кадри в киното. 🙂

    Вижте и Kidnapped, ако случайно сте го пропуснали. Много го хвалят.