The Artist

От време на време амбициозни режисьори решават да си направят експеримент и да се върнат към така наречените златни години на Холивуд, но не винаги с действителен успех – например на Джордж Клуни му се получи много добре с „Лека нощ и късмет.”, но неговият приятел Стивън Содърбърг, който се върна по-далеч назад във времето, нямаше кой знае какъв късмет с „Добрият германец”.

Сега Мишел Азанависиус (сценарист и режисьор на двата „OSS 117” филма) се връща почти до зората на киното с „The Artist” – ням, черно-бял филм, който очевидно не е просто кино упражнение, за да може режисьорът да си начеше крастата, а наистина стойностен филм, който наистина ще си заслужава да се гледа на голям екран. Съдим не само по изключително добрите ревюта от фестивала в Кан и предсказания за всевъзможни златни статуетки, но и по този страхотен трейлър.

„The Artist” разказва за Джордж Валентин, изключително популярна Холивудска звезда от нямото кино, чиято кариера рязко запада с възхода на звука. Валентин среща и се влюбва в млада актриса, танцьорка и певица на име Пепи Милър, но когато нейната кариера започва да засенчва неговата, бившият крал на Холивуд изпада в ярост и депресия.

В главната роля е Жан Дюжарден (който изглежда като излязъл от архивни Холивудски кадри, намерени в някоя отдавна изоставена лаборатория), а сред останалите актьори са Беренис Бежо, Джон Гудман, Джеймс Кромуел, Малкълм Макдауъл и Пенелопе Ан Милър. Както казахме, режисьор и сценарист е Мишел Азанависиус, а американската премиера е 23 ноември.

Между другото, ако сюжетът ви звучи познато, вчера споменахме за новата версия на „A Star Is Born” на Клинт Истууд (Крисчън Бейл или обмисля главната мъжка роля или е получил предложение за нея).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. много добре изглежда. и на мен ми се гледа на голям екран! За да е на 100% old fashion трябваше и да го пуснат не на 24 fps а на 16fps 😉