Робърт Швентке

Вече имахме възможност да споделим информация за подготвяната от Швентке комиксова екранизация по “R.I.P.D. – Rest in Peace Department” с (култовите – по една или друга причина) Джеф Бриджис и Райън Рейнолдс в главните роли – сега е време да ви подсетим, че режисьорът има и още по-нови планове.

Според информация от Variety, Швентке ще застане начело на екипа на “The Poison Kitchen”. Сценарият е дело на Матю Сенд и проследява борбата на „Мюнхенер Пост” срещу зараждащото се националсоциалистическо движение и лидера на партията Адолф Хитлер, докато през 1933 година нацистки щурмоваци не хвърлят в затвора цялата редакция. Определено би било интересно да се види възхода на нацистите на власт в Германия през погледа на германци.

След екшън-недоразумението RED („Бесни стари пенсии”), в което имаше два момента на разсейване от скуката – розовото прасе на Джон Малкович и Хелън Мирън, „яхнала” картечница, известен скептицизъм се опитва да ни развали интересното обещание за по-нестандартен поглед към исторически събития от 30-те години на 20 век. Много се надяваме Швентке да ни изненада приятно, като с особен интерес ще следим новините около подбора на актьори за предстоящия исторически трилър със силни политически елементи. Все още няма фиксирано начало на снимките, но се очаква да бъде през 2012 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *