Джейвид Кеп ще пише „The Thin Man”

Напоследък Джони Деп събра доста негативи покрай безобразно смотания „Туристът”, последния „Карибски пирати” и все по-честите оплаквания, че вече играе само и единствено капитан Джак Спароу. Но все става дума за Деп, затова ние нямаме силни притеснения и очакваме всеки момент да ни израдва жестоко, я с „The Rum Diary”, я с някой филм на Тим Бъртън („Dark Shadows” например). Или може би с екранизацията на „The Thin Man”, за която ви споменахме миналата есен.

Тогава знаехме само, че Деп се интересува от романа на Дашиъл Хамет (който вече е бил екранизиран няколко пъти) и държи Роб Маршъл да режисира новата версия. Разбира се, с Деп в главната роля на бившия детектив Ник, преквалифицирал се в алкохолик и професионален съпруг на богаташка. Сега, благодарение на Deadline, научаваме, че Джери Стал („Лоши момчета 2”, епизоди на „От местопрестъплението”) отпада и Дейвид Кеп ще е сценарист на кримката.

Няма да ви обясняваме кой е Кеп и какви сценарии е писал, това си го знаете. По-добре да обърнем внимание на останалите подробности, които Deadline съобщават и които са доста по-смущаващи. Идеята, видите ли, била да се вземат елементи от първите два филма „The Thin Man” и да се съберат в един филм, в подходящата историческа епоха и в стила на „Шерлок Холмс”. Честно казано, „Шерлок Холмс” на Гай Ричи ни радва и продължението също може да е забавно, но не ни се иска оттук нататък всички кримки, чието действие се развива преди 80-те години на миналия век, да заприличва на него.

А за идеята на Роб Маршъл да добави музикален епизод наистина не знаем какво да кажем. Така или иначе сигурно са само слухове…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *