Уил Смит

Когато Уил Смит прояви интерес към някой проект, той обикновено се случва – човекът е една от най-големите и най-касови звезди на Холивуд – но честно казано не очаквахме, че наистина ще видим библейската му вампирска епика „The Redemption of Cain” (когато за първи път ви представихме филма, той носеше заглавието „The Legend Of Cain”), дори и след като се заговори, че това може да бъде и режисьорският му дебют.

Е, изглежда сме се лъгали, защото The Wrap съобщават, че от „Sony” са дали зелена светлина на проекта, който ще се продуцира от компанията на Уил Смит „Overbrook Entertainment”, и се очаква снимките да започнат следващото лято, след приключването на всички ангажименти на Смит по рекламата на „After Earth”.

Не знаем защо, но ни се струва, че за това раздвижване (в положителна посока) можем да благодарим на Дарън Аронофски и неговия „Ной”, покрай който (отново) се заговори и за един куп библейски проекти, включително два проекта за Мойсей, около които се ослушват Ридли Скот и Стивън Спилбърг. Но както и да е, това няма особено значение.

За съжаление, The Wrap мълчат за това, дали Уил Смит наистина ще седне на режисьорския стол – ние бихме заложили на „не”, но не е като да не сме грешали досега – нито дали сценарият на по-малкия брат на жена му Кейлъб Пинкет е останал непокътнат през изминалите няколко години.

Дори и да са го променили обаче, основната идея би трябвало да е останала същата – историята на Кайн и Авел, разказана с лек вампирски привкус. Как точно (и защо) се връзват тези две неща не е ясно, но щом се получи при Линкълн, предполагаме, че ще стане и тук.

Тепърва ни предстои да научаваме подробности както за сюжета, така и за екипа на филма, така че ослушвайте се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. В различни игрови вселени (а предполагам и не само), Кейн е представен като първият вампир (като във Vampire the Masquerade примерно). Един вид това е неговото наказание от Бог за греха, който е сторил :Д Нещо от тоя род. Би ми харесало ако са поели в подобна посока, но ме съмнява 🙂