Вера Фармига и Марк Стронг

Ако ви глождят съмнения относно възхода на румънското кино – време е за поетапното им елиминиране. То продължава да жъне успехи, а в случая – и стойностни актьори!

Според Deadline, Фармига и Стронг се включват в екипа на румънския режисьор Нае Каранфил, който обича да работи по мрачни комедии и привлича вниманието на фестивални специалисти и публика. Ето, че за него идва време да се докаже и отвъд Океана.

Историята в “Closer to the Moon” звучи интригуващо – ще видим Марк Стронг в ролята на Макс Розентал, бивш началник на екип криминални следователи в Букурещ, който успява да обере банка с убедителното обяснение към тълпите наоколо, че наблюдават един снимачен ден на екшън филм! Ала все пак той и съучастниците му са заловени и осъдени на смърт, тъй като са извършили престъпление, но и са евреи (wtf?!). Непосредствено преди изпълнението на присъдата, комунистическият режим принуждава групата да „изиграе” отново обира, за да бъде заснет… пропаганден филм! За Фармига е отредена ролята на бившата любовница на Макс, майка на детето му, която се завръща от чужбина и става свидетел на нелепото стечение на житейските обстоятелства.

Ако се съди по предишните филми на Каранфил, за режисьора може би няма да е трудно да постигне баланс между драмата и комедийните елементи в подобен сюжет. Началото на снимките на “Closer to the Moon” е предвидено за тази есен. Твърде вероятно е когато бъде завършен, филмът да направи сериозна фестивална обиколка за овации и награди, преди да се появи на екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *