„Джон Картър” - Тейлър Кич

Disney” най-накрая представиха първия тийзър трейлър на предстоящия „Джон Картър” на Андрю Стантън, с участието на Тейлър Кич, Лин Колинс, Уилям Дефо, Марк Стронг, Томас Хейдън Чърч, Поли Уокър, Саманта Мортън, Доминик Уест, Джеймс Пюрфой, Брайън Кранстън и Кирън Хайндс. Уви, повечето актьори не се появяват в трейлъра (а и във филма няма да ги видим както сме свикнали, защото част от тях играят марсианци), но все пак си заслужава да се види.

Както виждате, трейлърът е по-скоро уестърн приключение отколкото фантастика, но изненадващо това не е в негов ущърб – има няколко доста добри кадъра, обещава солидно количество екшън, има поява на Едгар Райс Бъроус и песента е отлична. Това, което леко ни изненадва е, че предпочитаме да имаше повечко от зелените марсианци и по-малко от червениката мадама, но не е защото сме чак такива перверзници – просто Лин Колинс не ни радва. Наскоро я гледахме като лесбийка мъжкарана в „Bug” на Уилям Фрийдкин (препоръчваме ви го, супер филм) и не я познахме, защото беше яка. Но в „Х-мен Началото Върколак”? Доста зле, точно като колегата й Тейлър Кич – дали Андрю Стантън въобще е гледал „Върколак”?

Както и да е, мацката ще я преживеем, особено ако облеклото й е по-оскъдно, но Кич е абсолютен ужас. Разбираме защо някои жени – вероятно много жени – го намират за привлекателен или секси, но това по никакъв начин не променя факта, че е отвратително човече и гореспоменатите жени са в грешка.

Сега, след като отметнахме основния проблем на филма, да се върнем на Марс и по-точно на въпроса защо (както вече знаете от плаката) заглавието на филма вече е съкратено на „Джон Картър”. Колкото и да ни харесваше оригиналното заглавие, обяснението на Андрю Стантън пред „Empire” определено има смисъл:

„Истината е, че се опитвам да направя филм за всички в подходящата възраст. Не искам да направя филм само за феновете на фантастика или фентъзи. Не искам да обидя никого, но това е по-малка група хора, а аз искам на филма да дойдат възможно най-много хора. Опитвам се да го направя филм за герой, за взаимоотношения и не искам хората да останат с погрешно впечатление заради заглавието. Не съм се отървал от заглавието – аз искам да го заслужа.”

Ето какво казва и за част от местното население на така наречената Червена планета:

„От книгите разбрах, че те са 3 метра високи, зелени, имат бивни и четири ръце. Аз исках да са правдоподобни. Затова обмисляхме какво точно ще ни накара да повярваме, че тези същества не са мутанти, не са пришълци. Просто са от друга земя и еволюцията ги е направила такива.”

Повече подробности за филма можете да научите от самия режисьор, ако посетите Empireonline.

Световната премиера е на 9 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. …не знам защо, но моментално се сетих за Галинджър и неговия превод от марсиански – "В земята на Вятъра и на червеното, където ледената привечер на Времето смразява млякото в гърдите на Живота, подобни на луните горе, двете, куче и котка от сокаците на сънищата — те дращят и боричкат се, без възраст, в моя полет… Последно цвете пламнала глава извръща."

    Дрииин – кога ще дочакаме някой да се осмели да направи поне "Роза за Еклесиаста"?!

    А относно каста – както знаеш, не разбирам от момичета, обаче въпреки пристрастията ми към дългокоси мъже, т'ва (правилно наречено от теб) човече не мяза на нищо, направо…

    Дано поне екшънът си го бива 😉 😛

  2. За Зелазни и аз това се питам. Този човек има супер много произведения, които просто плачат да бъдат филмирани! 🙂

    А Кич-а е смехотворен. Предполагам обаче, че е по-добре от Чйника! 🙂

  3. Да се чуди човек снимките на Марс ли са протекли или на Земята?! Така, де нали е Джон Картър от Марс… и говорим за червената планета. Най- малкото поне трябваше да оцветят пустинята и камъните в червено. 🙂 🙂 🙂

    Сега сериозно. Честно да си призная очаквах много повече откъм визия. Все пак говорим за друг свят. Лошото, обаче, е не това, а факта, че адски мяза на "Принцът на Персия: Пясъците на времето"… и тук един глас в главата ми започва да крещи неистово. Това със сигурност не е добра реклама за филма. Надявам се създателите му да са подходили сериозно към работата си по него и да не са създали втора част на горепосочената лента, че иначе бозата идва в повече, доста повече.

  4. Пуснах си го без звук и верно има неща, които приличат на "Принца". 🙁

    Въпреки това, аз имам големи очаквания!