„Wu Xia” на Питър Чан

Най-новият филм на Питър Чан е на екран в Китай и Индонезия вече цял месец Публиката в киносалоните на Хонконг ще може да го гледа от 28 юли, а датите за Европа и останалата част от света предстои да бъдат уточнени. Десетина дни след премиерата в Кан бяха нужни на екипа на филма, за да се пусне в обръщение в интернет пространството един по-пространен трейлър, който дава подробности относно началото на историята.

Прекрасно е, че в него важна роля играе нашият изключително любим актьор Такеши Канеширо! Има много детайли от бойните изкуства (важен фактор за пускането на тази новина), ала паралелно с тях имаме възможност да се запознаем (въпреки че съвсем не сме майстори на източните диалекти) с някои герои, както и със завръзката на сюжета (убийство), която впоследствие дава хляб за разследването, което се води от героя на Кенеширо.

Докторът се развихря в разглеждането на трупове, присъства виртуално в пресъздаването на сцени и стига до важни изводи (донякъде в стил „Хаус”, срещу което нямаме ама абсолютно нищо против, поне на този предварителен етап!).

http://www.youtube.com/watch?v=oHsLIpBoRqw

Много му отиват особените роли на г-н Канеширо! Тъй като го следим отблизо от доста време, освен като вятърничав тийнедж-неориентиран типаж (във филми на Уон Кар-уай от 90-те), той се справя прекрасно със задачите да пресъздаде ангел („Lavender” ), комиксов герой („К-20”), романтичен-младеж-превърнал-се-в-знаменитост (един прекрасен по-ранен филм на Питър Чан – „Perhaps Love”), шинигами – божество на смъртта („Accuracy of Death”), влюбен майстор на бойните изкуства („House of the Flying Daggers”), пътешественик във времето с убийствено-опасни познания („The Returner”), а също и изтерзан бивш полицай („Confession of Pain”), както и префинен военен стратег („Red Cliff”).

Без амбиция да правим обзор на ролите му, обръщаме внимание върху факта, че участието му в „Дракон” (или „Wu Xia”) на Питър Хо-сън Чан прави филма още по-интригуващ и със сигурност го отдалечава от простичката категоризация „филм с акцент върху източните бойни изкуства”, какъвто той Е – но не само!

Накрая вижте последния „класически” трейлър на филма, както и краткия синопсис, за който вече писахме по повод премиерата му в Кан.

http://www.youtube.com/watch?v=fxKSWgrnSLc

Китай в началото на 20 век – в самия край на последната династия Цин един майстор на хартия (Йен) живее в обикновено селце с жена си (Уей) и двамата си сина. На простичкия им живот е сложен край, когато Детектив Су (Канеширо) започва да разследва смъртта на двама бандити, убити по време на обир. Въпросите му разбулват тъмни тайни, които – както се оказва – заплашват живота на хората в селото.

Оставаме в очакване да видим „Wu Xia” на голям екран (фестивален, ‘щото друг – надали!) и у нас!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Страхотно! Радвам се, че и тук откривам фенове на Питър Чан, а Канеширо е един от малкото случаи, когато азиатски актьор притежава освен красота и истински талант.
    Очакваме филма с нетърпение, това дуо просто няма как да разочарова,

  2. Svetly е меко казно фен. 🙂 🙂

    Сцената по покривите от трейлъра ми пълни душата! Много ми се гледа! 🙂

  3. wow – какво признание (blush)
    така е, изгледала съм де що успях да намеря филми на ТК, и наистина впечатлява с факта, че е различен и много добър във всяка роля! Както и преди съм споменавала, много обичам предишното им съвместно сътрудничество – „Може би любов“ от 2005 година – мюзикъл и свръх-нестандартна любовна история в едно 😀
    очаквам с нетърпение бойните сцени – надявам се, че ще има много „спиращи-дъха-моменти“ 😛