bale-isaak-20160817

Доколкото може да се вярва на смътните ни спомени, бързата проверка и несигурния нет на плажа, досега не сме ви представяли „The Promise” с Крисчън Бейл и Оскар Айзък. Изненадващо е, защото с този каст историческата драма изглежда доста обещаваща, но явно не сме намерили време да драснем някой ред, когато проектът е бил обявен или когато са започнали снимките.

Сега получаваме чудесен повод да поправим пропуска – покрай предстоящата премиера на филма в рамките на Международния фестивал в Торонто, в нета се появиха първите кадри, които представят главните герои, чиито пътища се пресичат по време на Арменския геноцид – Майкъл, Крис и Ана. Техните роли се изпълняват от Айзък, Бейл и Шарлот Ле Бон, а режисьор на филма е Тери Джордж (режисьор и сценарист на „Хотел Руанда”, сценарист на „В името на Отца”).

Вижте снимките, последвани от официалния синопсис, който дава доста добра представа за сюжета.

Крисчън Бейл и Шарлот Ле Бон Оскар Айзък

Майкъл е скромен арменски аптекар, който напуска селото си и заминава за Константинопол да учи медицина. Крис е американски фотожурналист, който е дошъл в страната да отразява геополитическите промени и има връзка с талантливата Ана – образована в Париж арменска художничка. Когато Майкъл и Ана се срещат, общият им произход води до привличане, което превръща двамата мъже в противници. След като турците се включват във войната на страната на Германия, Османската империя се обръща срещу етническите малцинства. Въпреки личните си конфликти, всички трябва да намерят начин да оцелеят, докато историческите събития обхващат живота им.

Както вече споменахме, режисьор на „The Promise” е Тери Джордж, а в главните роли са Крисчън Бейл, Оскар Айзък, Шарлот Ле Бон, Джеймс Кромуел, Жан Рено, Раде Шербеджия, Шорех Агдашлу и други.

Засега филмът няма премиерна дата за масово разпространение, но след първата прожекция в Торонто, ако отзивите са добри и с Бейл и Айзък в главните роли, вероятно бързо ще се намери разпространител поне за САЩ. Ще ви държим в течение и ще се ослушваме за някой трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *