Лейди Миако и Полковника

Новините около „Akira” се „събудиха” миналата седмица, и вече се заговори за кастинга. Както ви споделихме, режисьорът Жауме Колет-Сера е финализирал избора за ролята на Канеда – това ще бъде Гарет Хедлънд (с прекрасното впечатление от „Tron: Заветът”). Според Twitch предложения за роля в предстоящата адаптация на култовата манга ще получат Гари Олдман и Хелена Бонам Картър.

Сигурно може да предположите как бихме се зарадвали, ако Олдман каже „да”?! Той е спряган за Полковника, който като шеф на правителствения проект за контрол на научните експерименти е отговорен за силите, които са пуснати на свобода. Принципен, неподкупен, силен, безпощаден – нали вече си представихте Гари Олдман в ролята на Полковника?

Що се отнася до екстравагантната Хелена, очаква се Warner Bros. да й предложат ролята на Лейди Миако – най-висшата жрица в храма на Ню Токио, която е главен съюзник на Канеда и Кей в историята, разяснява някои неща на Тетсуо за силата, която той ненадейно получава (и най-безотговорно й се „радва”!) и накрая жертва живота си във финалната битка… Ама май че много се разприказвахме, даже спойлъри напускахме! Във всички случаи става въпрос за екранизация по манга-книжките, не само за „оживяване” на аниме-филма от 1988 година (най-малкото Лейди Миако липсва там).

В очакване да ни засипят още новини за нови актьори, които ще се ангажират с историята за свръхсили, отгледани в експериментални условия и пуснати на свобода в постапокалиптичния Ню Манхатън, си позволяваме да ви подсетим за едно видео – съвсем off-topic – просто ‘щото като чухме за Хелена Бонам Картър, се сетихме за телефона на 37-мата секунда… Хайде да залагаме кой ще получи ролята на Тетсуо,а?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Аууу, страхотни новини!! Не съм чел мангата и не знам за персонажът на Лейди Миако, но дано тези двама актьори се съгласят!!!

 2. Аз смятам, че това е абсолютно ненужен никому проект, който си е обречен на провал. Анимето сбива мангата страшно много ( и въпреки това се справя чудесно) и до колкото познавам дейността на Холивуд ,ще се опитат да съкратят анимето (просто защото това е единственият материал,който ще погледнат) или ще го превърнат във франчайз, и в двата случая ще осерат работата. Колкото до избора на актьори-Олдман е един от най-големите изроди евър и Хелена Бонам Картър си я уважавам, не ме притесняват те а сценария, който ще им поверят.

 3. Винаги когато се правят подобни проекти има притеснения, че нещо ще бъде насрано. Аз откакто Киану Рийвс се отказа съм далеч по-спокоен. 🙂

 4. И мен ме притеснява американизирането на едно отлично аниме, по-добре е японци да си го направят в такава адаптация, вместо да оставят на Холивуд да опропасти такава идея…

  Не знам – а може би е по-добре да си остане само анимето 🙂

  Хубаво, че оставиха Ghost in the Shell, Ninja Scroll & Vampire Hunter D намира – не ми се мисли, какво щеше да се появи на голям екран…

  Поздрави от слънчев Бургас

 5. Не разчитай, да са ги оставили за дълго. Пък и „Ghost in the Shell“ го филмираха, като „Мaтрицата“. LOL!