„Alcatraz”

В продължение на сто години никой не е избягал от Алкатрас, до нощта на 21 май 1963, когато всички се изпаряват. 302-ма души изчезват онази вечер и повече никой не чува нищо за тях. До този момент.

Точно така, става въпрос за продуцирания от Джей Джей Ейбрамс телевизионен сериал с фантастични елементи „Alcatraz”, заради който, според слуховете, се простихме с „Locke & Key”. Колкото и да ни е неприятно от тази загуба, трябва да признаем, че това, което виждаме от трейлъра доста ни допада и гаранция ще хвърлим едно око на сериала.

http://www.youtube.com/watch?v=J_jAlFqvASU

Честно казано, харесва ни перспективата всеки епизод да имаме нов психопат престъпник – нещо като „monster of the week” – които да се редуват с епизоди, изграждащи цялостната митология и разкриващи тайната зад това къде са били през изминалите 50 години, защо са тук и кой стои зад всичко? Разбира се, предвид участието на Ейбрамс, отговорите едва ли ще се намерят скоро, ако въобще.

Детектив Ребека Медсън (Сара Джоунс, “Sons of Anarchy”) разследва жестоко убийство в Сан Франциско, когато пръстов отпечатък я насочва към изненадващ заподозрян – Джак Силвейн (гост-звездата Джефри Пиърс, “The Nine”), бивш затворник в Алкатрас, който е умрял преди десетилетия. Дядото на Медсън, както и чичо й Рей Арчър (Робърт Форстър, “Джаки Браун”) са били надзиратели в затвора и това допълнително засилва любопитството й. А когато загадъчният правителствен агент Емерсън Хаузър (Сам Нийл, “Джурасик парк”) се опитва да попречи на разследването й, това само засилва желанието й да разнищи случая.

Медсън се обръща за помощ към Алкатрас експерта и комикс фен доктор Диего “Док” Сото (Хорхе Гарсия, “Изгубени”) и двамата установяват, че Силвейн е не само жив, но и се подвизава в Сан Франциско, оставяйки трупове след себе си. И най-странното е, че не е остарял и с един ден от престоя си в Алкатрас, където е бил под надзора на началник Едуин Джеймс (Джони Койн, “Undercovers”) и безмилостния му заместник Е. Б. Тилър (Джейсън Бътлър Харнър, “Подмяната”). Медсън и Сото са принуден да работят с агент Хаузър и неговата помощничка, Луси Банерджий (Парминдер Награ, “Спешно отделение”), за да спрят Силвейн. Разплитайки миналото на Алкатрас, правителствените измами и семейната история на Медсън, екипът разбира, че Силвейн е само малка част от много по-голяма – и много по-сериозна – заплаха. Защото той може да е първият затворник, завърнал се от Алкатрас, но със сигурност няма да е последният.

Режисьор на пилотния епизод е Дани Кенън, а в ролите са Сара Джоунс, Сам Нийл, Хорхе Гарсия, Робърт Форстър, Парминдер Награ, Джейсън Бътлър Харнър, Джони Койн и Джак Съливан.

Все още не е известно кога ще бъде премиерата му, но освен ако не работят като светкавици, едва ли ще е тази година. Все пак таим леки надежди.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Досега, съдейки по трейлърите на двата сериала, изглежда, че Alcatraz ще е 200000 пъти по-добър от Terra Nova. А и щом Сам Нийл е вътре, определено ще му обърна внимание 🙂

  2. Изглеждо добре!!!

    Чакам с интерес!!!

    Дано Хюго пак да хвърля лафове!!!! 😉

  3. А, добре, значи не съм само аз. 🙂 🙂 🙂

    Само ме притеснява, че се чува нещо за 2013, което е лошо. 🙁

  4. А какво е общото между Алкатраз и Тера Нова само не разбрах? Това, което между Карибски пирати и Тор ли? Отделно Спилбърг просто е обречен да не направи лош филм. Точка.

    За Алкатраз мога да кажа, че вече съм хайпнат. Мистерията си е мистерия, дано в по-късен етап не разводнят историята, както стана с "Изгубени".

  5. Общото съм аз 😀 В смисъл, и двата сериала ги очаквам страшно много и докато трейлърът на Alcatraz само засили очакванията ми, то Terra Nova разочарова.

    А в това за Спилбърг няма грам истина.

  6. Щом си ти, значи съм съгласен. И все пак, добре е да сравняваме по жанр, не на общи съчинения. Мистерия vs фантастика = nonsense

    Не ни трябват грамове, когато говорим за тонове. Спилбърг умее да прави събитие с всеки филм. Отделно от детските му моменти, не мога да не се възхитя от вдъхновението, което намира около себе си. Не броя елементарните диалози, не особено дълбоките сюжети и т.н. Както казах, чест за вдъхновението. Няма второ такова.

  7. Абе, не знам кой крив и кой прав, но аз ще ги чекна и двата. След два три епизода ще се види, кои е по-добрия. 🙂