Излезе нов трейлър на Daisy Jones and The Six – адаптацията на едноименния роман на Тейлър Дженкинс Рийд, който Рийз Уидърспуун и компанията й Hello Sunshine ще доведат до екрана на платформата Amazon Prime. Романът излезе през 2019 и стана абсолютен бестселър, като над 1 милион копия са продадени в световен мащаб – с една дума, беше повече от ясно, че е само въпрос на време да видим адаптация.

Тъй като реално до премиерата остават десетина дни, Amazon изкараха втори трейлър на сериала, който разказва историята на измислената група Daisy Jones and the Six, предвождана предвождана от харизматичните Били Дън (Сам Клафлин) и Дейзи Джоунс (Райли Кийо), които имат сложна професионална и артистична връзка. Бандата е на върха на славата си, когато след концерт в Чикаго изведнъж се разделят, но години по-късно се съгласяват за пръв път да разкрият историята и какво се е случило зад кулисите на раздяла им.

Първият трейлър наблегна повече на стила фалшива документалка, която уж групата снима, когато разказва историята си, а в новия се набляга най-вече върху връзката между Били и Дейзи, която вероятно ще бъде основната движеща сила на конфликта.

Радваме се много, че в тези кадри Клафлин изглежда и звучи доста по-добре, отколкото ни се стори в първата реклама – той е способен актьор и щяхме да се учудим, ако се провали с акцента. Допада ни и начинът, по който са реализирани концертите – един музикален филм или сериал често може да се провали, ако музикалните му сцени не изглеждат автентично. Не сме сигурни, че от кадрите в трейлъра получаваме усещането за наистина легендарна, лудо популярна банда, но оставаме с впечатлението, че са снимали истински концерт, а това е доста важно.

Оттук насетне ще ни бъде интересно да чуем мнения от хора, които са чели книгата, както и такива, които не са чували за нея – винаги е интересно до колко подобни адаптации са верни на първоизточника и по какъв начини изненадват тези, вече са запознати с историята, но и как те се отразяват на хората, които не са навътре с материала.

Daisy Jones and The Six е написан от Скот Неустадтер и Майкъл Х. Уебър (500 Days of Summer, The Disaster Artist). В главните роли са Райли Кийо, Сам Клафлин, Камила Мороне, Суки Уотърхаус, Уил Харисън, Себастиан Шакон, Джош Уайтхаус, Набия Би, Том Райт Жаклин Обрадор и Тимъти Олифант.

Първият от десетте епизода ще излезе в платформата Amazon Prime на 3 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *