Битка Лос Анджелис: Световна инвазия

Ще започна с това, че „Битка Лос Анджелис: Световна инвазия” ми допадна – имаше атмосфера, няколко доста приятни момента и най-вече здраво пуцалка през цялото време – и с удоволствие ще си го припомням от време на време на Blu-ray. Държа да започна с това, защото смятам да изложа няколко забележки, от които може да сметнете, че филмът изобщо не става, а не е точно така. Смятам, че той ще допадне на много хора, а тези, които са готови да си затворят очите за един-два проблема в името на визуалната презентация и здравия екшън, могат и да се изкефят подобаващо.

Сигурно вече ви е писнало от определението „Блек Хоук” но с извънземни”, което е в устата на всички още след излизането на първия трейлър, но то е много точно. Само дето „Блек Хоук” е малко по-напред с материала по почти всички показатели, включително драматургията и героите, където се крие и най-големият проблем на „Битка Лос Анджелис”.

Битка Лос Анджелис

Историята е следната. Земята е нападната от извънземни, искащи да заграбят ресурсите ни (по-точно водата – мен ако питате, да бяха помолили, щяхме да им я дадем и без това имаме проблеми с повишаването на морското равнище) и ние следваме група морски пехотинци, който имат ограничено време да спасят група цивилни, останали в полицейски участък на фронтовата линия, преди над главите им да се изсипят бомбите на контраудара.

Тоест, ограничен и личен поглед над една глобална инвазия – кратко, ясно и спретнато. Лошото обаче е, че морските пехотинци са лишени от всякаква, ама от всякаква оригиналност и просто са прекопирани едно към едно от други филми. Имаме кадърния сержант в пенсия, загубил няколко от верните си момчета в битка, който трябва да се докаже пред новата група, към която е зачислен; имаме завършилия с отличие, очакващ бебе млад лейтенант, който се панира в битката; имаме супер-младия новобранец, с който всеки се ебава; тук са и младоженецът, здравото момиче, братът на загиналия в битка под командването на сержанта – нали се сещате за драматичния сблъсък между двамата, където със сълзи на очи се изяснява кой колко съжалява – абе, схващате картинката, всички са тук.

Битка Лос Анджелис

В интерес на истината, не съм очаквал нещо различно в тази посока и това не ме дразни чак толкова. Това, което ми бърка в здравето обаче, са цивилните образи – Баща (Майкъл Пеня) с малко момченце и Жена (Бриджит Монахан) с двете си племеннички – абсолютно и тотално ненужни. На всичкото отгоре има и деца, за да може когато тати загине да имаме силно драматична реч (включваща думите малък, смел и пехотинец подредени по възможно най-евтиния начин), която да светне войниците, че сержантът им е свестен тип.

Другото нещо, което ме дразни доста е, че „Битка Лос Анджелис” е „alien invasion” филм – нито повече, нито по-малко – и като такъв страда от повечето (да не кажа всички) проблеми на жанра. Силно се надявах, че след изказването на режисьора Джонатан Либесман, че извънземните “нямат кошерен характер, те са индивиди с чувство за самосъхранение” (между другото на няколко пъти получаваме доказателства за това), едно от най-големите клишета в този род филми ще ни се размине, но уви, това не става. Имам предвид досадното „взривяване на кораба-майка и защитата на останалите рухва”, което в случая е команден център, който ръководи безпилотните летателни апарати на извънземните, заради които не можем да нанесем качествен контраудар.

Битка Лос Анджелис

Общо взето това са минусите, всичко останало е повече от задоволително. Визията е на много високо ниво, макар че много хора могат да протестират заради постоянно друсащата се картина (факт е обаче, че това наистина придава известна доза реализъм на случващото се), ефектите са повече от отлични, извънземните или това, което успяваме да видим от тях, не е зле, макар и да не са нещо специално, а бойните им машини са си върхът. Екшънът също. Стрелби и пукотевици има колкото искате.

Та така, макар и да не му давам висока оценка, „Битка Лос Анджелис” определено има качества и както казах в началото, ако сте склонни да си затворите очите за драматургичните проблеми и клишетата и чисто и просто се отдадете на забавлението, няма как да сбъркате.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

154 Comments

 1. Искам да знам по какъв начин взривяват кораба-майка.Този филм вече сме го гледали просто искам да знам с какво взривиха кораба-майка и да си спестя разкарването до киното и парите.Много ви моля,кажете ми.

 2. ВНИМАНИЕ СПОЙЛЪРИ!

  Маркират мишената с лазер и един самолет пуска ракети. Кораба обаче, се защитава с автоматизираните си летателни апарати, които поемат удара. Тогава нашите свалят един от корабите с базука. Така последната ракета попада в целта. 🙂

  Ivcho, на теб не ти го препоръчвам този филм. 🙂

 3. Хаха, мерси, Дринка. Още един спестен петак.

  Вече си представям какво ще напише Скротума по темата. 😀

 4. Едва ли ще е изненада, ако го оплюе. 🙂 Виж ако го похвали сериозно, това вече ще е интересно. 🙂

 5. Все си мислех че ще е нещо по различно … но това което прочетох, особенно свалянето на кораба-майка, ме навежда на мисълта че отново трябва да принизя стандартите си !!!

 6. Жалко! Надявах се, че този филм ще е по-различен. Без досадната и втръснала на всички смес от мелодрама и героичен епос – рецептата за печелене на пари на продуцента Джери Брукхаймър. Явно в желанието си да се получи печеливш екшън, продуценти и режисьори сляпо следват вече утъпканата с клишета пътека. Визуалните ефекти вече са самоцел, а не поддържаща действието необходимост. Идеологията се свежда до оцеляването на главния герой, или до неговата героична и себеотрицателна саможертва.

  Истината е, че при такава инвазия човечеството ще бъде заличено. Нямаме никакъв шанс!

  И някак си се надявах този филм да покаже точно това. Да бъдем изпепелени поголовно и до крак. В малкия и нищожен отпор, който бихме успяли да спретнем, да проличи колко всъщност неподготвени и слаби сме, ако се случи нещо подобно. Може би за много хора този вид филми няма да е подходящ, но в идеологично отношение е нужно да бъде филмиран, за да се осъзнае масовия зрител за реалностите и за неговата значимост в глобален мащаб. Чрез киното могат да се възпитават цели общества, а каква по-важна идея има от идеята да се опитваме да запазим живота на планетата ни по един високотехнологичен начин без да вредим на околната среда. Да търсим и създаваме енергийни източници, които да са природновъзобновяеми. Да използваме с мярка ресурсите на планетата ни. Да инвестираме в технологии, които ще ни отведат много по-далеч в развитието си, а не да тъпчем на едно място с петрола, бензиностанциите и двигателите с вътрешно горене, само защото това е най-бързия начин за печелене на милиарди, които отново се вливат в производството на това вече изчерпващо се гориво.

  Това е пример как човекът не вижда по-далече от личните си амбиции и пристрастия към бързата печалба. Да забогатее, да има власт и влияние, да може да управлява и манипулира, да създава закони, които после сам да си нарушава, когато системата/ тази, която той е създал/ започне да работи против неговите очаквания. Твърде недалновидна цел на уж най-интелигентното същество на Земята. Визирайки точно тези проблеми, ми се искаше филмът да покаже, колко слаб, дребен и нищожен е човекът, ако се случи такава инвазия. Да се наблегне върху тази реалност, защото тя е предопределяща за оцеляването на хората дори и без инвазия. Да може всеки един човек да осъзнае важността на проблема и така да се даде тласък на мисълта в друга посока, а именно – целта да се живее природосъобразно и да се гледа в перспектива за 200, 300, 500 години напред. Сега с присъщия си егоцентричен манталитет, хората виждат не по-далече от 2-3 години. Работи се на парче и никой не го е грижа какво се създава и дали е рентабилно.И в производството е така, и в политиката, а както видяхме и във финансовата сфера всичко се опорочи, защото човека е алчно и ненаситно създание, непроумяващо основните природни закони, които един ден ще смачкат децата му. И всичко ще свърши!

  Това беше идеята на филм като "Аватар". Тази идея може да бъде предадена по най-различни начини. Очаквах този път филм като „Битка Лос Анджелис: Световна инвазия” да има за цел да предаде послание с точно тази насоченост, но да го направи по един жесток и унищожителен начин, за да стресне, провокира и опомни зрителя за важността на проблем, който се задълбочава с всеки изминал ден. Защото само ако успеем един ден да осъзнаем и променим начина си на живот, вгледани в бъдещето си, бихме могли да създадем технологии, които наистина да успеят и да ни защитят срещу подобна инвазия.

 7. Уоу!!! Мovieman, доста сериозен коментар и критика към човечеството. Но все пак трябва да дадеш някакъв шанс на хората. Ние едва сега прохождаме. В бъдеще нещата могат да се променят. Сега в момента сме като едно много малко дете, което егоистично стиска играчките си, иска тези на своите другарчета в пясъчника и си няма и грам представа, какво представлява света.

  Ако оцелеем, ще станем чудничка цивилизация! 🙂

 8. @movieman

  И аз точно това казах че ако дойдат някви и ще ни отнесат ама Дринов не дава.Ще ли сме да ги победим. 🙂 🙂 🙂

  Евала за всичко което си написал.Много вярно!

 9. Ivcho,

  те май идват!

  Поне ако се съди от изписаното още преди няколко месеца в интернет пространството. Имаше информация за три гигантски обекта, които се приближават към Земята. Размерът на обектите бил приблизително 240км на 50-80км /единият/ Имаше дадени координати, които можеш да копираш и да вкараш в търсачката на сайта sky-map.org и да видиш наистина някакви странни обекти. Изписаха се много коментари.

  Ето накратко цитат:

  Няколко големи НЛО се движат към планетата Земя! Това е регистрирала системата за изследване на извънземни цивилизации SETI. Засечени са три големи Неидентифицирани Летящи Обекта извън пределите на слънчевата система, чието местоположение в момента е след орбитата на Плутон. Обектите впечатляват с размерите си ? приблизителна дължина от 240 км и 50-80 км на ширина и приближават нашата планета. Все още не са оповестени данни относно скоростта на придвижване.

  От СЕТИ разкриват:

  NASA знае за тези обекти от известно време и те са реални. Но NАSA не желае да даде повече информация на обществото. Чуждоземните кораби се движат към Земята и правителствата на различните държави са наясно с този факт."

  Oбектите могат да се наблюдават на сайта http://www.sky-map.org.

  Координати:

  обект 1 – 19 25 12 -89 46 03;

  обект 2 – 16 19 35 -88 43 10;

  обект 3 ? 02 26 39 -89 43 13.

  Било манипулация, някой си правел тъпи шеги и още цял куп смешни коментари. Но в действителност, връщайки мисловно лентата си назад, се сещам, че миналата година Папата, официално призна пред цялата католическа общественост, вероятността да съществува извънземна цивилизация. Това беше крайно изненадващо за мен самия, тъй-като от край време църквата е проповядвала, че Господ е създал човека по свой образ и подобие. И изведнъж става ясно, че Господ май е създал вече по-висш интелект от човека. Та, вярващите взеха да се питат, дали църквата ги е лъгала толкова време или сега ги лъже, като казва, че имало извънземни, които явно са по-напред от нас и явно са по-близо до Господното. Много странно, нали?

  Второ странно нещо – беше проведената световна конференция на ООН, на която беше избран официален преговарящ с представители на извънземна цивилизация. Някаква жена беше избрана, не и помня името. Това е официален пост, с кабинет, с администрация, с определен не малък финансов бюджет. Беше сформирана и някаква комисия по този повод. Странно, нали?

  Трето – зачестиха съобщенията за наблюдавани неидентифицирани летящи обекти над много от големите градове. Има много информация, клипове и коментари по темата.

  Четвърто – преди няколко дни официално бе съобщено, че британските служби работили последните 50 години по секретни материали, свързани с НЛО-та, щяли да ги разсекретят и даже щяли да ги качат на сайта на министерството на отбраната, доколкото разбрах.

  Мнооого странно!!!

  Пето – нашите телевизии също взеха да бъбрят на тая тема. Даже по БТВ имаше кратък документален филм на Борислав Лазаров, в който се споменаваше за всички тези неща, които изброих до момента.

  Шесто – филми като "Skyline" и "Battle: Los Angeles" излизат почти един след друг и поразително си приличат по фабулата – извънземни ни нападат изневиделица и става мазало. В тази връзка режисьорът Роланд Емерих, създал "Денят на независимостта" мислел да прави продължение, но съвсем изненадващо решил да работи по някакъв проект наречен "Зоната". Филмът щял да е с съвсем малък бюджет, защото се бързало да излезе на екран!!! Ква е тая работа, бе! Сякаш му е поръчано да се филмира нещо, което да се гледа масово, за да се анализира реакцията на зрителската маса. Това е още по-странно, защото намирисва на конкретна методика на действие, за да се вземе и прецени най-точното действие за предварително подготвяне на хората, относно предстояща среща с извънземните. Може би!

  Никога досега не е имало толкова коментари в официалните средства за информация – радио, телевизии и вестниците, които да са били съсредоточени около едно и също.

  Това пак е странно.

  Та, затова си мисля, че те вече идват. За добро или за зло, никой не може да каже. Единственото, което не изглежда никак добре е, че се движели от три посоки. Според думите на някакъв полковник от военното министерство на Щатите, летели във формация, която не предвещавала нищо добро! А сега де!

  –––––

  Надявам се с този коментар да не съм нарушил правилата за коментиране.

  Моля за извинение, ако все пак се приеме за спам!

 10. Аве хора кога гледахте филма е?То излезе днес в Щатите,а в България излиза другата седмица.Как стават тия фокуси 😀

 11. UZUMAKI,

  защото услужливо и сбито събрах в един коментар всичко, което съм намерил в интернет и съм чул по телевизията и радиото през последните няколко месеца, затова ли?

  Не твърдя, че всичко е вярно, но съвпаденията са твърде много и някак странни, нали?

 12. movieman само да ти кажа,че тази информация съм я чел и мога да ти кажа,че това 100% не е вярно,защото ако има такова нещо то СЕТИ или НАСА да не мислиш,ще

  го разпростанят ей така.То ако беше вярно,целия свят,щеше да говори заа това,а

  за съвпаденията-първо това за посланика за извънземните беше измама,а за другите то всяка година има много НЛО очевидци,а за филмите те са замислени преди години.На Битката за Лос Анджелис е правят от края на 2008,а Скайлайн от 2009 затова,че едва ли.А иначе според мен извънземните са край нас от дълги години и ни посещават от много време и ако искаха да ни избият да го бяха направили досега.

 13. Явно всичко ви е известно отдавна и няма нужда да се коментират новини, съобщени по национални телевизии, чиято методика е лично да проверяват от няколко източника информацията си преди да я оповестят в праймтайма.

  Ок. Няма да коментирам повече.

 14. В ИНТЕРНЕТА се появиха сериозни доказателства, че днешното земетресение в Япония е дело на извънземни. Гигантска машина си проправя път към повърхността на земята. Очаква се излизането на повърхността да съвпадне със кацането на намерените от СЕТИ космически кораби. Дата на пристигане (абсолютно точно сметната от учени и публикувана в ИНТЕРНЕТ) – 12.12.2012.

 15. movieman, какво пушиш бе бро? 😀

  да не си на кучешка храна? 😀

  хаха, Saxton, найс, найс! 😀 😀

  Ударили Япония първо, щото това е родината на Трансформърите! Искат да набият Оптимус!

 16. Movieman обеща да не коментира повече, така че не го мотивирайте с ненужни коментари по кретенската конспиративна тема, че ще вземе да се завърне тук с поредната доза суеверни ню-ейдж малоумия за конспирации, апокалипсиси, контакти, нумерология и лайняни човечета от Нибиру. Аман от лековерни, наивни и смотани кретени, обитаващи безкрайния интернет, които виждат "филм" във всичко около себе си.

 17. @movieman

  Не се извинявай. Коментара ти не е спам 🙂 и е интересен, въпреки че аз самият не вярвам в повечето от изнесените данни.

  А за "Зоната" на Емерих, моята информация е, че той е отменен. Даже имаме новина по случая.

 18. movieman, трудно ми е да разбера тали тази словесна диария, чиито симптоми демонстрираш, е някаква шегичка, или наистина вярваш на тия неща дивотии…

 19. Дори и само ако допуска с крайчеца на мозъка си подобни малоумия, пак е за смях. Ако пък откровено вярва, значи е за лекар.

 20. Абе, хората в какви неща вярват… ужас! Това не е толкова страшно. Лично аз съм на мнение, че смахнати неща като това не са толкова зле, колкото зодиите, нумерологията, хомеопатията и всякаквите там псевдо науки, които имат претенции за истинност, а всъщност са пълна простотия.

 21. Абе хора, кой ви каза че вярвам сляпо на всяко нещо, което може да се прочете в нета бе?

  Изложените новини, статии и препратки към телевизионни излъчвания от БТВ, БНТ и НОВА, както и снимковия материал от въпросните обекти, ги има на десетки места по сайтовете. Коментарите в тези сайтове са крайно ограничени и неграмотни, което ме кара да мисля, че са на хлапета, имащи желанието да се правят на интересни. Днес попаднах случайно при вас, зачетох се в няколко коментара и ми се стори, че тук нивото е доста по-високо. И понеже филма, който коментирахме има общо с информацията за тези приближаващи Земята обекти, просто споделих прочетеното, като исках единствено да получа приятелско отношение и да си полафиме човешки по тая тема – възможно ли е, манипулация ли е, каква е вероятността да е изтекла информацията или просто е пусната нарочно… ей такива неща.

  Ама вие направо ме взехте за мезе, сякаш се познаваме и ми знаете и кътните зъби.

  Че даже и обидни епитети… Може ли така?

  Нито съм вярващ, нито се занимавам с някакви окултни неща, нито има опасност да се опитвам да ви внушавам някакви мои си идеи. Само споделих с вас. Това е.

 22. Вчера до 2 часа се подготвях срещу нападение на извънземни. Сложих лопатата пред вратата, а е влязло някое извънземно и ЧИИИНК, а съм му сплескал муцуната. Приготвих си и водното пистолетче, сигурен съм, че изгарят от вода.

 23. Да,както и да е стига по тая тема за тази шибана информация за корабите,а пак искам да знам Дринов кога си гледал филма като той излезе днес в Сащ,а в БГ другия петък?

 24. @v1sk30

  Щом те интересува, ходя на прожекции журналисти и за комисията по категоризация. Случвало се е, например с "Рамбо" и "Хищници", те да са седмици преди американските премиери. Тази седмица съм гледал 5 филма, три от които излизнаха в щатите едва вчера.

  @lammoth

  Както се казвше в моя любим "Зов за завръщане" (със стария дублаж), "е тука вече ме гепи!"

  В името на безсмъртието! 🙂 🙂

 25. movieman мерси за този сайт.Вече ми е любимите.Не им се връзвай на глупостта.

  Както каза Дринов те сигурно вярват в зодии,нумерология и т.н. и сутрин като станат първо си прочитат зодията за да разберат дали днес е подходящо да е..т жената и ли пък е днес е денят за любовницата щото слънцето е в пети дом,а пък луната е в трети и скорпионът е под влиянието на Марс. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  И когато дойдат извънземните лично ще ги посоча с пръст че тези не са вярвали в тях за да започнат с аналните проби първо от тях. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Аз лично от доста години съм запален по тази тема и определено вярвам че ще има контакт.Айде сега ме питайте какво съм пушил.

  Ако знаеш още сайтове по темата давай ги насам!

 26. Ivcho, в нета е пълно с всякакви сайтове. Не знам конкретни адреси, но е достатъчно да напишеш в търсачката някои ключови думи и ще ти излезнат сума ти неща за НЛО-та, извънземни и всякакви други такива.

  Не съм сигурен в нито едно от гореизброените твърдения на хората, писали по сайтовете.

  Но ми направи впечатление, че огромна маса хора не искат и да допуснат дори, че е възможно нещо подобно да се случи. Някакъв параноичен страх, който им създава усещането, че искам да им издърпам мекото и сигурно одеалце, под което си седят и си мислят, че са защитени. Сякаш Земята е някакво райско кътче, в което ние хората сме абсолютно сигурни и застраховани от всякакви подобни неща. Сигурен съм единствено в едно – не сме сами във вселената. И е въпрос на време да срещнем и друг вид.

  Разстоянията са огромни. Дори е трудно човек да си ги представи! Животът на хората е твърде кратък, за да се опитваме да достигнем до някоя по-далечна планета. Телата ни са непригодени за дълъг период на пребиваване в космоса. Но е много по-възможно, докато еволюираме и търсим начини и технологии, други много по-развити и стари цивилизации от нашата да ни открият. И е много лесно дори – стига да засечат радиоизлъчванията от Земята, които се разпространяват с огромна скорост и преминават изключително големи разстояния. Но за преодоляването на тези разстояния може да е нужно твърде много време. Човешката раса и сама може да се самоунищожи, докато някоя друга цивилизация се дотътри до нас. Както е тръгнало…

  Има един много хубав филм с Джоди Фостър – "Контакт" се казва. Ако не си го гледал, можеш да го дръпнеш отнякъде. Щом те вълнуват тези неща, сигурно ще ти хареса много.

 27. Ивчо, когато Дринов заклейми астрологичните небивалици и прочее глупости, комай го направи именно в контекста на смотаната уфология и конспиративните теории. Трябва да си наистина издрусал сериозно или просто да си колосално тъп, за да вярваш на което и да е от модерните суеверия, че и на суеверията по принцип, но пък от друга страна всеки има право да се пали за каквато си глупост поиска; може да си фен и на Исус Христос, и на Дейвид Айк, и на Дядо Коледа, все тая. За рационалните хора остават facepalm-овете и тоновете смях на чужд гръб. 🙂

 28. Изкушавам се да добавя още нещо… Не знам дали е забавно или по-скоро скандално, че по-горе беше споменат интелигентен филм като "Контакт" по повод нискоинтелигентните вярвания във всевъзможни НЛО-глупости. Карл Сейгън, авторът на романа, по който е снет филмът, винаги е мечтаел за среща от трети вид, но също така винаги е бил скептичен спрямо неизборимите, но откровено съмнителни твърдения, че в уфологията има някаква истина. Прочетете "Свят, населен с демони", барем се просветите малко.

 29. UZUMAKI ,

  ти когато си прохождал и си се учил да казваш "мамо", аз вече съм карал военната си служба. Имам много повече опит и познания от теб, така че не ми се прави на просветител, като ми предлагаш книжки за юноши.

  Въпросният роман, въз основа на който е направен и интелигентният филм "Контакт", нямаше да съществува, ако самият автор Карл Сейгън не е допускал, че е възможно да не сме сами в това необятно пространство. Същевременно обаче той е и дълбоко религиозен!!!

  Схващаш ли противоречието?

  Затова и във филма беше наблегнато на този идеологичен сблъсък между религия и наука. Религията е инструмент на човека да въвежда в заблуда и подчинение. Науката дава отговорите. Но за да има отговори, първо трябва да се зададе правилният въпрос. А за това се изисква човек да може да допуска дори ирационалното.

  Важното е да не се вманячава. А те отговорите… пак науката ще ги открива.

  Така е било винаги!

 30. Радвам се, че си толкова зрял и мъдър и ти благодаря, че ме информира тъй убедително за удивителната ти биография и за внушителния ти мисловен капацитет, иначе едва ли щях да разбера правотата ти и да те уважавам толкова много, нито щях да бъда тъй смирен пред гения ти. От друга страна (позволи ми да споделя, моля) те съжалявам искрено, че си изгубил значителна част от живота си, козирувайки на разни военни отрепки; аз отървах казармата и се фукам с този факт, да, но пък за теб може това да е някаква нездравословна гордост. Да се върнем сега на темата: не виждам по какъв начин заклеймяването на уфологията противоречи на възхваляването на творби като "Контакт". Нито Сейгън, нито аз, нито който и да е нормален човек на планетата не отрича възможността да съществува интелигентен живот някъде другаде из Вселената. Рационалните хора обаче са съвсем наясно, че НЛО-обсесията не е адекватен израз на въпросната научна и социална мечта, даже напротив – тя е израз на суеверно, даже патологично поведение и не се базира на истинност, а на наивна спекула, богато въображение и тонове wishful thinking. Не знам доколко си вникнал в смисъла на "Контакт", но там фабулата съвсем недвусмислено заклеймява религията като израз на примитвен и ненужен остатък от Тъмните векове, докато възхвалява емпиричното и рационалното до степен на идеал – точно такъв беше и самият Сейгън: дълбоко антирелигиозен, евфемистично агностичен, но на практика неоспоримо атеистичен мечтател, който цял живот се е борил, за да популяризира фактите и за да развенчае псевдонауката. Именно затова препоръчвам ценни и адекватни книги като "Свят, населен с демони", а ако ти смяташ, че това е "книжка за юноши", значи тогава Ерих фон Деникен е автор за зиготи, който явно повече би ти отивал.

 31. Е, от всичко това, което си написал разбирам, че горе-долу сме на едно мнение по въпроса.

  Не знам само защо ти беше нужно да се заяждаш?

  Но както и да е… хайде стига вече, че и на мен ми писна!

  Отвори си една биричка и се успокой.

  Наздраве ти казвам и ти желая лека и спокойна вечер!

 32. Mи така де ;D за нещо малко това прерасна в скандал.Аре пийте по една студена вода и се наслаждавайте на живота,защото е твърде кратък.:D

 33. @v1sk30

  Да гледаш филм от такъв род на САМ качество е престъпление!!! И нямам предвид, че нарушаваш авторските права на някого!

 34. Да,знам,че е не като на кино ама го чакам от миналата година този и филм и наистина ми се гледа.А като излезе в БГ,аз съм се уговорил да го гледаме с едни приятелчета на големия екран.

 35. тъпи келеши,мама му стара(не всички,ама повечето)!по-далеч от вирнатите си нослета не могат метнат,че и големи носове,скриват им цялата гледка отпред!

 36. дринов рулираш;)ти и сайтчето като цяло,даже и секцията с коментари(нормално многознайковците се обаждат неподготвени под път и над път;)

 37. Както винаги, Никол е проста селска кифла без грам ориентир във времето и пространството.

 38. @movieman

  Евала за структурираната и грамотно поднесена информация. Ти толкова факти набълва за тези дни, че не мога да смогна да ги изчета.

  Все пак, точно тук, искам да уточня, че аз съм от хората, които не вярват в това, че са пристигали извънземни на Земята. В това, че НЛО са свързани с други цивилизации. Предполагам, че има логични обяснения за всички тези явления, но още не са открити.

  Всичко ми се вижда като някаква конспирация (любимо а?) за това, да се отвлича вниманието от нещо по-важно или просто да се прикриват някави тайни земни технологии. Миналата година разсекретиха някакви документи свързани с очевидци, които са рисували видяните от тях НЛО. В случая се откриваше странно съвпадение във формите на видяните обекти, видяни в различни краища на Земята. Но през различните периоди от време, формите се променяли. "Странното" в случая е, че формите се променяли така, че винаги наподобявали познати от киното "извънземни летящи кораби". В края на краищата, дори и някой да твърди, че не е ходил да гледа някой филм, рекламата си оказва влиянието. Рисунките от последното десетилетие очевидно били повлияни от "Денят на независимостта"!…

  Ако в момента намираш повишена активност и свързваш фактите, така че да предполагаш, че нещо ще се случи в тази насока, аз си мисля, че това се случва периодично.

  Няма да забравя 1989, когато тук в България имаше огромна активност от извънземни и бяхме заляти с информация за срещи и голям снимков материал. Още преди да отшуми тази истерията аз се озовах за 9 месеца в една от областите, където все още се срещаха светлини по сред нощ и други такива. Но, за съжаление, нищо не видях. Тогава все още вярвах, че рано или късно ще се осъществи контакт с друга цивилизация и бях много зарибен. Е, да, но така и нищо не видях! Това нищо не доказва, разбира се, но личния опит е много важен.

 39. Таман се кротнаха нещата и вие пак почнахте да се заяждате.

  @azparq

  Благодаря!

  @v1sk30

  Щом после ще го обадиш на кинце с приятели, може!

  @AceXe /Юлиян Спасов/

  Забавляваш ли се? 🙂

 40. @Тихомир (a.k.a. Тито)

  Да не си ходил в Трън? 🙂 Аз гледах за този пича дето беше направил готините снимки. Показваше как е правил измамите. 🙂

 41. UZUMAKI@ както винаги ти не можеш да напишеш нито един коментар без псувня в него

 42. Драга глупава Никол, употребата на маймунско "А" се използва при обръщение към даден юзър, замествайки английското "at" (тоест "към") и би следвало да бъде преди, а не след ника (виж Дринов по-горе как го е направил). Разбира се, символът далеч не е крайно необходим в една сравнително малобройна дискусия, достатъчен е фактът, че се обръщаш поименно към човека, на когото искаш да обясниш колко е тъп (в твоя случай, маймуно) или умен (в редица други случаи, Тихомир). Колкото до псувните: явно обитаваш крехка среда (това е рядкост за селяните; вие обикновено сте заобиколени от примитивни навици и манталитет с груби, неандерталски пропорции), щом фактологично и емпирично обосновани епитети възприемаш като нецензурни curse words; истината е, че ако реша да те псувам, ще те пратя в манастир. Сега се омитай, плюнко.

 43. "I would never have any kind of… pornographic activity with a fokkin' creature!"

  Ако няма такава яка реплика във филма – feck it!

  🙂

 44. Става дума за село Ключ, Петричко. За Трън не съм чувал. Но 9 месеца в гората над селото и нищо – нито един извънземен не се опита да пресече границата (само 1 землянин 😉 ). Там беше този с измамните снимки, който след това си призна, но тогава свидетелствата изобилстваха от всякъде…

 45. Абе, Ключ бее. Аз пък Трън. 🙂 🙂 Ама сега като го споменах, нищо чудно утре и там да светне нещо в небесата. 🙂

 46. О, да – помня, че за Ключ се носеха легенди преди 20 години; имаше статии, репортажи, документални филми, интервюта с някакъв местен фъфлещ дебил, който се кълнеше, че вече няколко пъти е виждал светлини в небето и е срещал светещи 3-метрови фигури с ореоли на главата… Пълен цирк.

 47. Дринов, как се сети за Ключ :0

  Онзи снимаше през прозореца на автобуса купола на спирката 🙂

  И после , в монтажа я беше разгънал до летяща чиния :0

 48. @Val

  Ами Тихомир ме подсети, той е ходил там да дебне. 🙂 🙂 🙂

  Яко игра е имало с монтажите. 🙂

  @UZUMAKI

  Моля ти се, нали и ние трябва да сме като останалата част от света – прости и малоумни. Няма да се излагаме, я?

 49. "някакъв местен фъфлещ дебил"

  Бас държа, че същият този е имал и пикап! Гащеризон също! 🙂

  lolz

  Фокин' крийчас, ман!

  🙂

 50. Току що видях един такъв "ред нек" пред блока. Имаше антена на главата и каза, че края на света е близо. Ванга казала на баба му, която си говорила с извънземни, докато била на хомеопатични наркотици. Потенция 500C, направо от чешмата – като моите. 🙂 🙂

 51. Вярно е, тогава бях много зарибен по извънземни и чаках от някъде да изкочат. Първо три месеца бях на една позиция срещу Ключ – откриваше се страхотна гледка към Беласица. Много често, нощем, съм се дзверил в тъмното. После, както вече стана на въпрос, 9 месеца над самия Ключ. Айде там беше гора, та може и затова да не съм разбрал… 😉

  Интересно, че най-голямата истерия беше през 1989 г. (за съжаление не пазя никакъв вестник от тогава, а в нета сега има снимки само на онзи мошенник) и като дойде демокрацията всичко отшумя. Какво – изплашиха ли се извънземните, а? 😉 😉 😉

 52. А-ха-ха-ха-ха-ха! Ти си луд!!! 🙂 🙂 Евала! Поне си си покъмпингувал като хората. 🙂 🙂

  А всичко отшумя, защото правителствата ни станаха много добри и много успешно успяват да покрият цялата истина. 🙂

 53. Баси… нямам думи за какъв кретен става дума. Макар че човека си го бива, щом е спретнал такива снимчици, които са "изследвани от екстрасенси, чрез био-локационно поле” и са се доказали автентични – даже и радиация е имало. Като се казва, махни махни! 🙂

 54. Точно този е главния, но тогава имаше много други – не е да кажеш, че този е селският идиот – то кажи речи всеки в селото беше срещал нещо. Но определено този ще остане в историята!!!

  Аз не съм ходил специално за лов на извънземни – въпреки че ако имах възмопжност, по онова време, бих го направил, включително с нуждната снимачна техника. Тогава бях в казармата и само въоръжен с калашник с бойни патрони.

 55. хахах "само въоръжен с калашник с бойни патрони" … мисля че това въоръжение е напълно достатъчно за успешен лов на извънземни 🙂

  интересен дебат се е получил под ревюто, жалко че съм го изпуснал хахаха

 56. Да, наистина са тук … единственото спасение е миграция посока Перник … дори извънземните не са толкова луди да се навъртат там 🙂

 57. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака. Това ми е коментарът за всички паранормални явления (от латинското "para" – не съм и "normal" – нормален 🙂 ), които се наблюдават на територията на страната ни.

  А това за Перник е вярно. 🙂

 58. що пък да е НЛО, а не разгонена Баба Яга с нощно фенерче например, а?

  Или пък еволюирали летящи тролове? Или пък трол изритал джудже със свещ в гъза?

  Защо да не са феи, светулки, вампири, Батман с батманомобила, а все трябва да са НЛО?

  Може Зевс да пикае от някой облак, знае ли човек?

  Оставете и на нас, феновете на фентъзито малко светлинки по небето, стига с тия УФО-та, деба?

  :/

 59. A-ха-ха-ха-ха!

  "Или пък трол изритал джудже със свещ в гъза?" 🙂 Ако ползваме принципа на Окам, не виждам какво друго би могло да бъде.

  Да живее фентъзито!

 60. В грешка си. Аз прочитам някои коменти за entertainment през свободното си време и веднъж на два дни влагам 30 секунди за забележка. Докато вие се палите един на друг и пишете по 5 коментара на ден. 😉

 61. Може. Приеми го на доверие 🙂

  Поне не пълним главите на хората с тъпотии и то по време на информационна телевизионна емисия.

  🙂

  P.S. Знаеш ли колко години от живота си "губим" в тоалетната?! Достатъчно. Сега малко флейм в Операцията винаги е добре дошла. Някои трябва и газ да пикаем.

  🙂

 62. оф, мерси за отчета, но ми дреме на задника кой колко коментара прави или кога поства и кога не, и колко секунди отделя. Бати възвишена дейност, да знаеш….

  Елфи, that's right! Operation Kino for fun! 😀 И срането може да е забавно 🙂

 63. @AceXe /Юлиян Спасов/

  Не се излагай! Къде на шега къде не, тук бяха засегнати сериозни теми. Не мисля, че е загуба на време. Пък и да не беше така, к'во? Я земи се стегни малко!

  @legrandelf

  Флейм он!!! 🙂 🙂

  @lammoth

  Циците също могат да бъдат забавни, нали? И понеже сме на извънземна тема, онези тричките от "Зов за завръщане", а? Какво ще кажеш? Такава забава бих си спретнал с тях, че "Свет ше ми се извие". 😀

 64. Средяншки филм с уклон към боклука. Холивуд така и не се научи, че когато комбинира стари филми, се осира поголовно. Като за банално екшънче, става.

  5.8/10

 65. Аз съм си съвсем стегнат, пич. Нека ти обясня нещо, както и на всички страни по дискусията.

  Темата за съществуването или не на извънземни форми на живот и за всички производни на тази тема – НЛО-та, катаклизми, мистерии и т.н. е тема без окончателен, научно доказан отговор. И докато не се появи абсолютно и точно доказателство за съществуване/несъществуване на извънземни, темата ще остане отворена и ще разделя хората на две страни – вярващи в изънземни и невярващи. При тази ситуация се получава спор. И единствения начин за спиране на този спор е поява на солидно доказателство, в полза на една от двете страни. Дотогава спора е отворен. И докато е отворен всяка от двете страни ще се опитва да извади от 9тия кладенец вода и да спекулира с неясните до момента доказателства, уж кадри, разговори с разни учени и свидетели. Но нали разбираш, Дринов, че утре и аз мога да пиша писмо на "Тази сутрин" и да им кажа "Абе снощи видях мой двойник в кухнята, ама със зелена кръв, след като го разсякох с първия хванат нож" и да изляза в ефир и много убедително да разказвам. Или да имам научна степен, за да вляза под общия знаменател "учените", да пиша на Discovery и един час в една гора да разказвам "свидетелски истории". И докато тази тема не намери адекватния и точен отговор, ще останем на ниво желание, псевдо логика, философия, евентуално и религия и спора ще продължи безкрайно.

  Защото, въпреки че си убеден, че космоса изглежда черен с милиарди точици, наречени звезди и е необятен, единствения ти източник на тази информация е телевизията, интернет сега и дебелите енциклопедии. Следователно можем да почнем и тази тема да дискутираме вечно, докато не иде някой от нас горе, да го заснеме и да го покаже. Сега разбра ли ме, Дринов? 😉

 66. Чудесно! Не можа ли още първият път да напишеш това, ами трябваше да пускаш безсмислени коментари за това, кой си губи времето и кой не.

  И само едно вмъкване по въпроса за доказателствата. Учените, демек интелигентните хора, предполагат и се надяват да съществува друг разум освен нашия във вселената. Те нямат какво да доказват. Доказателствата трябва да представят тези които твърдят, че ние сме посещавани от летящи чинии. Обикновено така се прави.

  И последно, искаш да кажеш, че трябва да отида до Америка за да съм сигурен, че съществува такова място ли, Юлияне? 🙂

 67. В САЩ понастоящем са над 300 милиона души, а в световната история оттам са минали над 20-30 милиарда души. Някакси, подразбира се, че съществува без съмнение, поради безброй източници на информация. В Космоса са били шепа хора. Не казвам, че Космосът е различен от това, което ние познаваме. Казвам, че потенциално е напълно възможно да няма нищо общо с това, което ни е представено на всички. Когато едно нещо е видяно от едва няколко стотин души в световен мащаб… Ние не познаваме Космоса такъв, какъвто е, а такъв какъвто ни е интерпретиран от тези хора. Аз говоря за потенциала и за възможностите, а не за вероятностите, Дринов. Прави разлика.

  Колкото до горното… Напълно е възможно да има извънземни. Логиката също клони в тази насока. Все пак, Космосът е необятен. Доста по-вероятно е да има още населени светове, отколкото Земята да е единственото място във Вселената, на която въглерода е съставил сложни, комплексни, многоклетъчни, креативни и разумни индивиди. Но без черно на бяло доказателство, тази логика и предположения съответно винаги ще попадат в сферата на спекулациите, субективните преценки на милиардното население на Земята и ще се раждат спорове като този, който е лишен от смисъл. Винаги ще има застъпници на НЛО-та и извънземни, приели човешки облик, намиращи се около нас, ще има и антизастъпници, които ще подклаждат полемиката и ще се подиграват на застъпниците. А истината е, че нито една от двете страни няма реални основания да вярва, че съответстващата им теза е вярната. Имам необятно въображение, но никога не поставям такива екзистенциални, недоказани за момента въпроси в реалното ми мислене, защото винаги ще изпадам в противоречия, дълбокомислия и т.н. и ще отнемам от интелектуалния си ресурс, с който мога да измисля нещо конструктивно, докато достигна до простичкия извод, че само бъдещето ще даде отговорите. Затова заемам третата позиция – скептицизъм. Може да има, може и да няма.

  В едни филми се говори за конспирации, регионални военни бази, като "зона 51", за скрити извънземни от правителствата на сума страни и не знам си какво. В други филми центъра на Вселената се поставя върху Земята и се отхвърлят тотално възможностите за съществуване на извънземни. В трети филми се говори за свидетели, които говорят как били видели извънземни… Стига, при положение, че само за една година създаваме филми, в които хора се озовават на Марс и по никакъв начин не можеш да разбереш, че това е CGI, за три години хора създават най-необятните и пленяващи истории, написани в книга, много е лесно една тъпа американка в NG да излезе и да обяснява как я отвлекли. Или по-модерните филмчета, в които някакви си професори и специалисти, двусмислено с измислени, но звучащи убедително доказателства излизат и посочват някакви неща на някакви неизвестни локации из нечии горски дебри, че изънземни, нещо си… До момента камера да е улавяла истинско извънземно?!

  Това е Димитре. Спора е безсмислен. Направен е филм, сигурно е красив, заради апокалиптичния си привкус и заради екзотичната идея, както и мега милионите ефекти в секунда. Но да изпишем 200 коментара за "има извънземни, не няма, не има, няма бе, има бе педерас…" Смешно е и същевременно драматично. Но по-скоро смешно. 🙂 А и с цялото ми уважение към теб… На фона на други, ти си с малко коментари по въпроса. Времето ли си пестиш или просто те мързи?

 68. 🙂 Епа, вместо да пиша километрични коментари, по добре да напиша една новина. 🙂 🙂

  Пък и аз съм домакин, не е правилно да взимам страна. 🙂

  Ако трябва да го направя обаче, гарантирано съм на страната на скептиците. Страстно мразя псевдонауката и конспирацията. Освен това смятам, че спора е полезен – помага на творческото мислене.

  А цялата истина е, че аз съм Солипсист и ако ти съществуваш то е благодарение на моето съзнание. Както се казваше в един мой любим филм за извънземни и конспирация, "you're just a figment of my imagination!" 🙂

 69. @AceXe /Юлиян Спасов/

  Космоса не е някаква приказна, невидима страна, за която чуваме от разкази на очевидци. Ти си във него, подчиняваш се на законите му и нямаш нужда от специални усилия за да го видиш. Няма да ти казвам колко можеш да постигнеш с един прост телескоп.

 70. Дринов, Дринов… 🙂

  Saxton Hale, аз през живота си два пъти съм гледал през телескоп и все едно гледам небето увеличено през лупа. Телескопите на масовия, потребителски пазар, които визираш, далеч не показват нещата, които знаем за Космоса. И второ… Аз не отричам Космоса. Вярвам, че е такъв какъвто го познаваме, но от чисто реалистична гледна точка, просто казвам, че има потенциалната възможност и да не е такъв. 😉

 71. Преди малко по новините Борислав Лазаров (за който вече стана дума по-горе) съобщи новината, че скоро ще паднат цените за космически туризъм на около 10000 (десет хиляди) долара. Ето възможност да се видят нещата от друга гледна точка!!! Почвайте да спестявате.

  В репортажа показаха и малко неидентифицирани светещи обекти снимани от космоса, но явно е било изгарящ боклук – така твърдеше автора. И, да, сигурно е съвпадение, че и ние тук си говорим за това.

  Между другото, Володя Стоянов бил доказал, че съществуват извънземни! Изпратил последният си албум в космоса и те дошли да му го върнат!!!… ;)))

 72. Ха-ха! Много добър виц! 🙂

  Почвам да ги събирам доларите остават ми още 9 990. 🙂

  Като малък имах 3 мечти. Да видя пълно слънчево затъмнение, да видя египетските пирамиди и да стъпя на Луната. Остава ми само Луната и съм готов. Според мен имам шансове. 🙂 🙂

 73. Да ве, лесно ти е на теб, Дринов. 🙁

  Моята мечта е да отида в Перу да видя Мачу Пикчу, фигурите в Наска и езерото Титикака. А то деба, по-евтино ще ми излезе да отида до Луната. 🙁

 74. 10 хилки за надземен полет, колкото да видиш черния Космос и огромната Земя. За преодоляването на 740 хиляди километра доста повече от 10 000 ще са нужни, 😉

 75. @AceXe /Юлиян Спасов/

  ТИ какво знаеш е доста различно от това НИЕ какво знаем за вселената!

  Телескопите са ОСНОВНОТО средство, с което набюдаваме за ди си обясним космоса.

  С телескоп за "масовия, потребителски пазарне" не се вижда само "небето увеличено през лупа" (макар това да принцпипа), вижда се доста повче, просто не знаеш къде и как да гледаш.

 76. @lammoth

  Аре бе, все ще събереш парите. Според мен шансовете ти са по-големи от моите. 🙂

  @Saxton Hale

  Тrue! True!

  @UZUMAKI

  Красота! 🙂

 77. Изумително ограничени хора са някои от вас. Аз не твърдя, че Космоса е нещо различно от общото знание, което имаМЕ! Твърдя, че има потенциалната възможности да не е, а не че личното ми убеждение е, че Вселената е някаква измислица и сме изманипулирани. Не знам защо смесвате две коренно различни неща. Колкото до телескопите… Който от вас е виждал Космоса през качествен и голям телескоп, браво. Имал е късмета да погледне през него.

  @UZUMAKI, пич… Утре ще ти покажа снимка на ходещи яйца по стените на небостъргачите в NY. Ама толкова изкусно направена, че никога не можеш да се усъмниш дори, че е монтаж. Снимка на Космоса е урок №1 във Photoshop, не знам дали знаеш 😉 >>> С това пак казвам, не изказвам личната си позиция, а безсмислието на аргумента – снимки от интернет, хах. 😉

 78. Спасов, само защото някой може да ти монтира цици на фотошоп, не значи, че си шимейл, нали? Или значи?

 79. Искрено ме забавлявате… 😀 Ми до момента, в който не си ме видял на живо дали ще си сто процента сигурен, че не съм shemale?! 😀 "Вездесъщите" ми коментари отварят почва за размисъл по какъв начин ние изграждаме визуална представа за неща, в който са били шепа хора и не сме видели с очите си, а не че вярвам/не вярвам в извънземни. Но разни идиоти продължават да събират две отделни неща – "лично мнение", което не съм изказвал никъде и "просто съждение".

  Lammoth, опита ти за забавна, осмиваща и "cool" статия е доста… отегчаващ. Очаквах нещо по-смешно. Е, може просто да не ти се отдава този тип творчество.

  Аз се оттеглям. Идиотизма ми идва в повече… 😉

 80. Спасов, продължаваш да ме стъписваш с неадекватността си. Да споменем абсурдния ти пример по-горе с ходещите яйца по стените на небостъргачите: няма как подобен монтаж да заблуди нормалните хора, защото нормалните хора са наясно, че това нещо е нелепо. Същевременно, същите тези хора са наясно, че всяка снимка онлайн може да бъде манипулирана, но са наясно и че това, което знаем за Космоса, е достатъчно (в някои случаи дори е непосредствено), за да имаме основание да вярваме на астрофизиците (да, те далеч не знаят всичко, но на този етап знаят много – колкото и условна да е думата "много" на фона на самата Вселена). Разбира се, на теория всичко може да е една голяма театрална сцена, но на практика здравият разум ни подсказва друго. Пък ти ако искаш се съмнявай и в гравитацията и се пусни от ръба на някоя скала for all I care.

 81. мда, АсеХе, пред твоите коментари всичко бледнее, нищо не може да ги стигне по фънометъра 😀 😀

  И си напълно прав за космоса – пълен е с изненади за нас, нищо неподозиращите земляни. Ей го на – извънземните могат да решат да дойдат, ще щракнат с пръсти и ХОП – появяват се на три дена път с космически камили до Земята 😀 Възползвайки се от изкривяванията във време-пространството. И ще ни подпукат заради нехигиеничния и нездравословен живот, който водим. 🙂

  Ееех, така исках повече да ни обясниш за твоята вселена и нова астрофизика, ама айде…Нека силата бъде с теб 😀 Хау! 😀

 82. Още не съм гледала филма, но много си падам по катастрофични филми. Рецензиите, които прочетох щяха да ме откажат ако жанрът беше друг. Но като съм фен, ш'се прежала :)))

  Между другото, преди време четох статия за изследвания на зрението на новородените бебета. Нямаше голям отзвук, но мен ме впечатли това, как виждат човешкото лице бебетата. 1:1 стандартното описание на извънземно!! Без майтап !!!

  Голяма глава и две огромни очи като дупки. Дължи се на все още не доброто зрение на бебето.

  Мене по ме притеснява ситуацията в Япония. Стана съвпадение. Пред време писах коментар към статията за любимите филми и споменах филма "7.6 по скалата на Рихтер" за катастрофално земетресение в Япония…

  После се сетих за "Потъването на Япония" , но реших, че ще ме вземете за твърде стара :))) та се отказах да го включвам.

  Та в светлината на последните събития, не ми се ще хората на Земята да сме единствените съществуващи "разумни" творения на природата. Еволюцията е доказала, че винаги се подсигурява.

  Сигурно има извънземни, но се надявам никога да не се срешнем 🙂

 83. @AceXe /Юлиян Спасов/

  Що не напишеш кратко и ясно каква точно е позицията ти, без съждения по темата. За да е ясно на всички и да няма обърквания. 🙂

  @lammoth

  "Три дена път с космически камили" и да не забравяме, следващият Петък вляво! 🙂 Трябва добре да им се обяснява, защото пропусната ли разклона, после пиши ги бегали. Те затова не идват много, щото са зле в ориентирането. Да им се неначудиш, при положение, че са толкова добре с астрофизиката. 🙂

  @marina

  Ако са добри пак ли не искаш да ги срещнеш? Или викаш добри, добри, колко да са добри? Ако са като нас, значи и аз не искам да ги срещам. 🙂

  Искам да споделя, така просто, че адски много ме дразнят хората, които са от типа "Аз не вярвам в Господ, ама ще се прекръстя, защото човек никога не знае. Никога не можеш да си сигурен". Предпочитам истински вярващите в каквито и да е простотии, отколкото такива безхарактерни плужеци.

 84. Кои вас? Да не си извънземно, че говориш така за хората? 🙂 🙂 Това ще е по-добрия вариант, отколкото да си говорим на Вие. 🙂 🙂

  Иначе си права! 🙂

 85. Моята позиция е, че Космоса е такъв, какъвто всички го познаваме. Невъобразимо огромно пространство вакуум с милиарди и трилиони небести тела от всякакъв вид. И ние сме една малка частица от всичко това.

  Това, което неколкократно казах е, че просто не изключвам възможността и нещата да са по-различни от това, което изглежда, но не съм си ангажирал съзнанието с този въпрос и нямам намерение.

 86. АсеХе,

  Ако искаш вярвай, че Земята е плоска, а не сфероидална, защото никога не си излизал в космоса да я видиш, а така сме я виждали по телевизията. Армстронг като е стъпил на Луната да не би да е разбирал астрофизиката по-добре от Айнщайн или Хъбъл?

  Със сигурност съществуват форми на живот извън Земята, но това не е тема на дискусията. Остави това на учените, а не на кокошкарските истории. Темата засегната тук бе как някой лекомислени, наивни и технически неграмотни хора могат да повярват на всяка снимка, на всяка история за НЛО-та, и как вече ги тресе параноята и размахват пръст за опасността от извънземни и с инфантилен ентусиазъм са готови да зачеркнат научните фундаменти и здравия разум, само и само за повярват в зелени човечета, конспирации, апокалипсиси, секретни доклади на НАСА и какво ли още не.

  И не го приемай чак пък толкова лично, надявам се да не се обидиш 😉

 87. След като внимателно изчетох всички коментари дотук, смятам за уместно да споделя и своето мнение.

  Пичове, в блога на Дринов се вихри някаква странна агресия спрямо всяко различно мнение.

  Хората, които са го посетили (по-специално movieman и acexe) са изказали достатъчно интелигентно своето мнение, като с нищо не са провокирали агресивното отношение. В смисъла на техните коментари е заложено ХИПОТЕТИЧНО възможността, а не че те са лековерни и вярват във всичко, което може да се види в нета. Като не са срещнали разбиране, са опитали да обяснят становището си, но срещу това си отношение са получили само безмислено заклеймяване и грубо подиграване. И не знам защо uzumaki и lammoth са толкова сигурни в правотата си, че знаят всичко за всичко, та така настървено се впускат да усмиват, ехидничат и да лепят етикети на всеки, без дори да са прочели внимателно коментарите и да са вникнали в смисъла им. И как lammoth е преценил техническата неграмотност на хора които не познава лично. Може би защото неговата е много висока. Съдейки от нескопосаните клипове, които е пейстнал в блога си, явно е корифей в аудио и видео монтажа.

  Ясно е, че след подобно простовато отношение нормалният и мислещ човек ще си отиде, предоставяйки възможността на всеки, който се взима много насериозно, да си пише каквото му душа иска. Просто защото простотията граници няма.

  И е повече от сигурно, че сега ще завалят тъпи коментари и по мой адрес, защото съм бил така "глупав", че да дръзна да коментирам такива изтъкнати и уважавани блогъри.

  Не си давайте много зор, де! Едва ли ще се завърна за да ви чета "остроумията".

  Лошо е за блога на Дринов, защото от толкова разпиляване на фекалии, след време ще почне да понамирисва като при скротума.

 88. @Е. Т.,

  Многократно се опитах да го обясня и съм убеден, че всички тук ме разбраха какво имам предвид, но заради тесногръдата мисъл на българина, който обича да е "като всички", се направиха на ударени и направиха своя жалък опит да ме осмеят. Простичката истина е, че на мен не ми пука. Радвам се, че уважаваш свободата на мисленето и на личното мнение.

  @lammoth,

  Сериозно размишлявах дали да отворя дума за "блога" ти, тъй като мога много да кажа, но първо, сметнах, че е излишно отклонение от темата на статията. А малко или много би трябвало да се съобразяваме с локалните правила на един сайт, в случая Операция Кино. И второ, не съм сигурен, че ще ти хареса това, което ще кажа. 😉

  @Дринов,

  Усещам някакво пристрастие/субективизъм в преценката ти. 🙂

 89. @ E.T.

  Много си прав.

  Както беше казал един известен човек не помня точно кой,май беше Айнщайн: две неща са безкрайни вселената и човешката простотия,за първото не съм сигурен.

  Нещо такова,може и да бъркам.

 90. lol 😀

  Айде изпийте няколко валериана, диазепама и малко транквиланти и се успокойте. Никой не ви е спрял да вярвате в извънземни инвазии, 2012, астрологии, вълшебни топки, дракони и Алф, така че се успокойте и не се засягайте толкова, и спрете да циврите 😀 Много наука имаше в твърденията ви, да знаете 😀

  АсеХе, не се дръж като little sissy girl, която не си е сменяла тампона 3 месеца и е станала крайно раздразнителна. Виждам, че блогът ми е трън в гъза ти, така че си излей душата и ме напсувай подабаващо, да ти олекне 😀 Знаеш ли колко ми дреме, а?

  Айде успокойте се, и стига глупости.

 91. Леле, нета се е променил из основи. Кога па всички станаха толкова докачливи и чувствителни? Някой нарекъл друг тъп калъф, защото не вярвал в нещо си. Много важно! Всички изведнъж станаха неразбрани гении. И от едната и от другата страна.

  И някой ще вземе ли да сподели мнение за самия филм или не?

 92. @ Дринов

  Да, аз. Гледах го вчера.

  За всеки, който може да се заблуди като мене трябва да се НАТЪРТИ, че филмът е военен, а не "за извънземни".

  Извънземните спокойно можеха да са арабски терористи, руската мафия, червените кхмери и тн. Мястото можеше да е Ирак, Афганистан, Либия, Виетнам, джунглата, друга планета и тн БЕЗ ни най-малко да се променя "сценария" на филма.

  Де факто , филмът е за група морски пехотинци и "драматичната им и героична" битка със злото. :))))

 93. Моля, моля!! Филмът, както се оказа, въобще не е военен, а много точен документален разрез на американското демократизиране на поредната извънземна раса!!

 94. @marina

  Хе-хе! Мислех, че е това за военния филм се подразбира. 🙂 Следващият път ще бъдем по-ясни. 🙂

  @HerMamut

  Не почвай и ти сега!

 95. Нищо не започвам 🙂

  Само да уточня защо според мен нямаше инвазия в Русия. Защото по-страшен от руския танк е единствено пияният му екипаж!

 96. Според мен Холивуд прави такива филми именно за да изпрати послание към всички извънземни които имат апетити към Земята.Тоест,а сте дошли а сме ви демократизирали! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 97. "Демократизирали" звучи страшно. 🙂

  Може да направят филм "Демократизаторът". Американец от бъдещето изпратен назад във времето за да осигури провеждането на първите честни избори на някоя извънземна планета, че горките иначе ще се самоунищожат. 🙂 🙂

 98. Хъх добре, че няма и бременна жена, която да роди по средата на пукотевицата 😀 … Ще го гледам – все пак има извънземни хаха

 99. Абе Дринов, ти се палиш с тоя си коментар (03/20/2011 at 14:34). За другите не знам, аз лично се забавлявам от цялата история. Първо, тренирам си дипломацията и уменията да си защитавам тезата и мнението и второ, разпускам с хубава музика и някоя друга хранилка.

  В този ред на мисли @lammoth, ще си запазя личните квалификации към теб за някоя друга (случайна или не) конфронтация. Само ще кажа, че харесвам хората, които си правят лични страници и в дългосрочен план ги поддържат. Така без да се налага лично с тях да се запознавам, разбирам много неща за тях и преценявам струва ли си оффлайн запознанството. И много ме забавлява пост-съвременния ти блог със странната, нескопосана и недобре изградена концепция да осмива определени личности, факти, колективи и т.н. било то визуално или текстово. Абе с две думи задръстена работа… 😀 😀 Айде (сиктир) със здраве и споко, не се повтаряй, че не ти дреме. 😉

 100. Е, стига де, егати и съвпадението. Очевидно, нещо имат пръст извънземните!!! Облъчват ни!!! Сутринта, като прочетох това: "Deo 03/22/2011 at 11:47 Хъх добре, че няма и бременна жена, която да роди…" се сетих за един филм на Волфганг Петерсен от преди повече от 25 години и даже го потърсих в IMDB-то. Там имаше един извънземен, който взе че роди и му акушира, по неволя, единственият наблизо землянин. И тази вечер – хоп – рекламират го, че ще го дават по телевизията. Ако нямат пръст извънземните, здраве му кажи!!!

  Филма е "Враг мой"!

 101. Този филм бързо ще бъде забравен … пълен с клишета и открити заемки от други заглавия и дори не е направен опит това да бъде прикрито

  като видях лекотата с която 7-8 пехотинеца видяха сметката на цялата извънземна стратегия, се присетих за не по-малко впечатляващия контраудар на човечеството в "Бойно Поле Земя" (книгата, не филма), където Джони (забравих му фамилията) превърна хората от неуки аборигени във владетели на позната и непозната вселенна …. хахах … докато в началото хората се чудеха как да запалят огън, а накрая се извъдиха дори печени междугалактически дипломати и адвокати 🙂 🙂 🙂 … извинявам се – няма нищо общо по темата, но незнайно как се присетих за това позабравено творение 🙂

  та да се върна на филма – както казах по-горе, нищо което да не сме виждали вече, че и поднесено по същия начин … слаб филм, поне според мене …

  и за да бъде всичко в унисон с мнението ми за филма : опитът ми за тарикатлък да спестя някой лев и да отида на кино именно в четвъртък, не само не доведе до икономии в бюджета, а причини преразходи изразяващи се в стабилна почерпка на група съвестни и некорумпирани катаджии ….

 102. А-ха-ха-ха! Защо не внимаваш как караш? И сигурен ли си че не са били извънземни ченгета? 🙂 🙂 🙂

 103. В четвъртък вечер, всички изходи от Арена са барикадирани от блюстители на реда, които оформят жива верига от тела в сини униформи панически опитвайки се да не пропуснат зад фронтовата линия нито един гражданин на четири колела с повече от 5 лв в джоба … старанието им е толкова впечатляващо че единствено в четвъртък вечер може да се забележи феномена "легнал полицай" в изпълнение на някой младши лейтенант … тонът е поучителен, мустакът засукан , а погледът търсещ за наличие на по-издути портфейли … предвидливо в четвъртък вечер покрай Арена, задължителният радар е заменен от банкното-броячна машина, а единственият пазител на реда имащ таланта да събира двуцифрени числа е изтипосан с калкулатор за да пресмята съотношението "лев/минута" в четвъртъчната вечер 🙂

  според мен не бяха извънземни ченгета, защото извънземни не биха се сетили да измерят ръста на един от придружаващите ме, който има неблагоразумието да е нисък, въпреки 30-те си години и да ме накарат да извадя столчето на детето от багажника за да бъде гарантирана сигурността на пътниците и всичко да е законно ….

 104. Абе и аз да се изкажа Напълно вярвам че има извънземни Само че те живеят в друго измерение И сега ни наблюдават как ще се справим в еволюционно отношение НИЕ сме последните смъртни хора защото сме на биологичен носител Маи няма да доживея да минем на кибернетично ниво тоес да се създаде изкуствен интелект Много се работи в тази насока

 105. Въпрос за първа сигурна сума – Апостолов е:

  а) трол

  б) олигофрен

  Жокер ви не требе.

 106. Въпрос за един презерватив

  Uzumaki e:

  1) тъп

  2) прост като фасул

  3) незадоволен онанист

  Жокер: всички отговори са верни!

 107. Ивчо, неоригинална амебо, презервативът ще ти го дам и без куиз – нагъзвай се и те почвам.

 108. Аз вече те почнах, ама гъзът ти е толкова амортизиран, че песникът ми стига чак до пилора ти.

 109. Bla, както ти бяха написали у твоя блог: "евалунга ти бичим копелка" за тия нерви и време дето трошиш в борбата клавиатурните нинджи да не ни превземат. След 50-тия коментар вече бях твърде подмокрен да ви следя, ама като цяло ви се възхищавам за ентусиазма.

  За филма: от оня 4 сек тийзър преди около година го чаках, но явно ще трябва да сваля критериите. дано с нещо ме грабне. тая седмица ще разберем. все пак наистина мисля, че има сносно раздвижване у сай-фай жанрът.

  За извънземните: Много почитания сър Кларк ще цитирам по спомен: "И двете вероятности – да не сме сами във Вселелената и да сме единственият разумен живот са еднакво ужасяващи." Отделно си е чиста проба умствена повреда навсякъде да ти се привиждат Пришълци и правителствени заговори. Баси, това живот ли е?

  За мен: Отивам да ям палачинки.

  За ревюто. Поредното премерено/адекватно/ без жалък самоцелен хейт на недоклатени кинокритици. Изкефи ме. Окончателно ме спечелихте, та ви адвам у блогрола. Не е нужно да връщате. И понеже се вманиачих по филмовата музика в последно време, пуснете нещо по темата, а?

 110. Аз реших в крайна сметка да не го гледам на кино, но ти сподели после как е.

  PS Отивам да ям репи.

 111. @MD…

  Винаги се радваме, като интелигентни хора се присъединяват към редиците ни! 🙂

  Аз отивам да пия сок от касис, все пак рожден ден празнуваме! 🙂

 112. Съдейки по трейлъра му имах големи очаквания за този филм които обаче не се оправдаха. Очаквах да видя битки по суша въздух и вода с най-модерните оръжия които САЩ притежават но очакванията ми се оказаха напразни. Самият факт че цялото действие на филма бе съсредоточено в/у един взвод морски пехотинци ме разочарова защото очаквах да видя нещата в по глобален мащаб. Нито един от геройте не можа да предизвика у мен някаква симпатия така че ми беше напълно безразлично когато убиваха някой от тях. Героят на Арън Екхарт тук няма с какво да се запомни, нито дори и появилата се по късно Мишел Родригес не успява да разведри с нещо обстановката и единственото нещо заради което продължих да го гледам бяха екшън сцените, те единствени бяха на ниво. Твърде найвни ситуаций в сюжета като тази когато героите решиха че командният център на извънземните се намира под земята и една шепа пехотинци ще може да го обезвреди. А върхът беше накрая когато успяха да го унищожат и героят на Екхарт извади пистолета си и започна да гърми по оттеглящите се извънземни. Самият извънземен кораб приличаше на някаква сбирщина от вторични суровини и твърде лесно бе свален само от една ракета.

  Давам му 3/10

 113. @Maniac,и аз също съдейки трейлърите мислех,че ще е го направят с повече екшън да има битки с танкове,БТР-и въздушни битки ,военноморски и такива от тоя вид.В смисъл да направят една истинска война с извънземните.А това беше бахти некачествената инвазия то извънземните нали по-умна от нас.Трябваше повече битки с тях,повече машини,да не ни оставят никав шанс за победа,а накрая хахаха 10 войника победиха 1000 извънземни и това за командия център една ракета го взриви.

  Ми то се оказа,че с една атомна бомба,ще изтребем цялата им раса,дано ако има sequel да го направят по-добър.

 114. Здравей v1sk30 не само ти и аз сме на едно и също мнение, четох коментарите за филма в IMDB и много хора там също са разочаровани и се чудят как може да е с толкова висок рейтинг 6,1/10.

  А ако излезе продължение дано поне не е от същия автор

 115. И аз имам забележки (някои от тях сериозни), но като че ли не съм разочарован колкото вас. 🙂

 116. марихуана торрент, семена конопли благовещенск

  MaurerM.,HennV.,DittrichA.,HofmannA. Delta-9-tetrahydrocannabinol Shows Antispastic
  295
  работники больницы просто здраво рассудили, что
  АКТГ чувствовал постоянный голод. У меня началась
  сделать вывод, что эффективность ТГК зависит от
  состояние при интоксикации коноплей. Следующая ис
  Мое тело тоже было истощено. Десны стали
  все надежды, назначили йодид фосфолина — глазные
  получать пособие и начал подрабатывать
  в вопросе о применении марихуаны в медицине.

  интернет-магазин семена марихуаны
  фактор 2 марихуана слова, последствия употребления гашиша

 117. Ето как, като (почти) всички се „вдъхновяват“ (Max, ти сам си свидетел!) на „Ах, морето!“, и се промъкват инсинуатори! Ботъм-лайн = семената са важни! 😀