Source Code

Обикновено вторите трейлъри са по-дълги от първите, представят по-голяма част от сюжета и имат повечко екшън. Вторият трейлър на „Source Code” („Първичен код”) е по-къс, не представя никаква нова част от историята (просто я сервира още в началото) и не бихме казали, че има повече екшън – като че ли има повечко експлозии, но това май не се брои.

Не сме сигурни, че има и нещо специално да коментираме. Все още филмът ни изглежда като точно това, което искаме да видим – интелигентен фантастичен трилър, в който ефекти и история са отлично балансирани и освен насладата от чисто визуално забавление ще можем да си понапънем и мозъците.

По принцип адски мразим да разсъждаваме предварително кой или какво може да е злодея или основната изненада във филма, но току що ни хрумна идеята, че отговорникът за експлозията във влака е човекът, в който героят на Джейк Джиленхол прехвърля съзнанието си. Не сми сигурни, че това въобще е възможно, нито дали е готина идея, просто си мислим разни тъпотии.

Когато капитан Колтър Стивънс (Джейк Джиленхол) се събужда в тялото на непознат мъж, той открива, че е част от правителствен експеримент наречен „Първичен код” – програма, която позволява съзнанието му да бъде прехвърлено в тялото на друг човек в последните 8 минути от живота му, а целта е да открие бомбен атентатор на борда на чикагски влак. Изправен пред вероятността от втора, много по-голяма терористична цел в центъра на Чикаго, Колтър преживява инцидента отново и отново, всеки път събирайки нови улики, които го приближават до бомбаджията и възможността да предотврати следващата атака.

Режисьор на филма е Дънкан Джоунс („Луна”), а в ролите ще видим Джейк Джиленхол, Мишел Монахан, Вера Фармига, Джефри Райт.

Българската премиера е на 8 април, а повече за филма може да научите тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *