Gomera

Не сме сигурни какво точно представлява „Gomera” и дали е ново чудовище или не, но сме сигурни, че обичаме такива филми и това, което виждаме ни харесва.

Първоначално си помислихме, че става въпрос за любимата ни гад от детството Гамера – имаме незабравим спомен от една прожекция на „Свръх чудовища” в кино „Мир” с дъщерята на една колежка на мама – но се оказа, че грешим. После си помислихме, че става дума за Гомора, но уви, и това не е вярно. Изглежда Гомера е някакво съвсем различно „дживотну” (kaiju), което ще тормози Токио.

„Gomera” е дело на IDA – те стоят зад „Cat Shit One”, приятно изглеждаща анимационна серия, която ви представихме преди време – които са сглобили този тийзър с цел по-лесно да си осигурят финансиране. До същото прибягнаха и хората зад „Iron Sky” и като че ли, това ще става все по-честа практика при събиране на средства.

(Чрез Twitch)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Ако имах излишни няколко милиона щях да им ги дам за да сритат задниците на американците! 😉

 2. "давай, давай, Гамера, пускай огън, Гамера!" – спомен от далееечното детство в кино "Урвич" 😀 не ща дори да се опитвам да видя какво толкова ме радваше тогава – сигурно ще е МЕГА-разочарование…

 3. На мен някъде ми се мота "Свръх чудовища" няма да го гледам, за да не си развалям спомена. 🙂

  Урвич беше култово кино. 🙂 Там най-хубавият ми спомен е от "Бледият ездач". Иначе гледах да не ходя там защото беше сборно място на селяните от Хиподрума – квартала в който съм отрасъл. 🙂 Добре че поне не съм учил в 51-во. 🙂

 4. Вярно е, че филмите се въртяха дълги години по малките кина (а понякога се връщаха и по големите). Е, не си спомням, точно кога съм го гледал (и то няколко пъти), но нали се сещаш, че след като пуснаха Star Wars вече нямаше как да съм се върнал да гледам костенурката. 🙂

 5. Аз със сигурност съм го гледала след Междузвездни Воини. И с голям кеф го гледах…

 6. Уф, все едно е било преди 100 години… И аз не си спомням точно, но кой ли ще се спомни, освен ако не се намира някоя програма за кината или нещо такова. Аз си пазя само тези от кино "Дружба". Но ще попитам някой по-голям.

  Но както и да го погледнеш, ако си на поне 10-11 години ще почнеш да правиш разлика… 😉

 7. И какво – престраши ли се? 😉

  Аз поразпитах по-възрастните, но не получих категоричен отговор. Трябва по-архивите да се рови… Но продължавам да твърдя, че е било преди Star Wars!

  Няма какво да се лъжем, но някои от по-старите филми с времето стават доста наивни или поне така ни се струва, защото сме ги гледали като малки и ня сме обръщали внимание на детайлите! Все едно сега да седна да гледам "Седморката на Блейк"? ;))))

 8. Още не съм! 🙂 Освен това, аз продължавам да твърдя, че е след "Star Wars". 🙂 🙂

  Наскоро гледах "Седморката на Блейк". 🙂 Изглежда кофти, но пак си се кефих! Не колкото едно време де. Тогава беше нечовешки, просто! 🙂 🙂 🙂