„Sex on the Moon”

Чували ли сте историята за изчезналите парчета скала от Луната? Всъщност има доста такива разкази, но в случая става дума за служител на НАСА, който откраднал и се опитал да продаде камъни, донесени от Луната, за да впечатли приятелката си или поне така твърдят някои слухове. Абсолютно истинска история и сме напълно съгласни с продуцентите Скот Рудин, Майкъл де Лука и Дана Брунети, че е много подходяща за големия екран.

Добрата новина, свързана с този проект, е, че според LA Times филмът (много сме далеч от заглавие) ще е екранизация на романа „Sex on the Moon: The Amazing Story Behind the Most Audacious Heist in History” на Бен Мезрих (неговият „The Accidental Billionaires” се превърна в „Социалната мрежа” ). Проблемът е, че „Sex on the Moon” все още не съществува – Мезрих е предложил идеята, но още не е започнал да пише самата книга. Но както често става напоследък, „Sony” вече са закупили правата за екранизиране.

Sex on the Moon” всъщност е историята на Тад Робъртс, млад учен в НАСА (макар и още студент), който с помощта на свой приятел заформя план да се сдобие с камъни от Луната и да ги продаде. Както знаете, тези камъни са донесени на Земята от астронавтите, посетили нашия спътник, и разбира се, са изключително редки, трудно достъпни и невъобразимо ценни. О, и притежанието им е категорично, безсъмнено, абсолютно незаконно.  След като двамата „търговци” намерили купувач с помощта на две млади дами – едната, от които приятелката на Робъртс – той си осигурил достъп до лабораторията, където НАСА пазят образците… и ги откраднал. Жалко, че намесата на ФБР провалила плановете за забогатяване и ги заменила с години затвор.

Едва ли скоро ще има още подробности около този проект, но поне обявяването на сценарист няма да е никак зле. Ще ви държим в течение. А междувременно може да прочетете статията на Майкъл Голдстийн в LA Times от 2004.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *