Ето това е интересна новина, значително по-вълнуваща от рекламите на „Star Wars”, които се въртят по родната ни телевизия – дори и да не можете да дочакате Blu-ray изданията (2011), молим ви, не ги гледайте съсипани по телевизията, това си е престъпление!

От доста време се носят слухове, че Джордж Лукас готви 3D версии на космическата сага, но досега не беше доволен от броя на 3D екраните в САЩ. Е, явно до 2012 ще има достатъчно екрани, защото според THR тогава „Fox” ще започнат да пускат 6-те филма на 3D.

Първоначалната новина беше „източници сочат”, но Deadline потвърдиха информацията и обещаха още подробности съвсем скоро. „Невидима заплаха” ще е първият филм, а останалите ще са разпределени по един на година, чак до 2017.

Две и седемнайста?! Всъщност не е чак толкова добра новина! Първо, не сме много доволни от хронологичния ред и второ, джедаите ще се завърнат през 2017?!

Но явно Лукас има нужда от всичкото това време, за да проследи лично всяко 3D преобразуване. Въпросът, който нас ни вълнува, е дали по любимите ни филми ще има още от безкрайните промени, които Лукас прави и най-вече ще видим ли филмите и у нас или ще бъде поредния случай на „В една далечна, далечна галактика”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Крайно време беше! От колко години се говори – имало е и демо от "Нова надежда". После Лукас се беше отказал "заради трудоемкостта на процеса" (според сп. ЕКРАН). Но явно технологиите се развиват. Мисля, че ще можем да го гледаме у нас – (поне) едно цифрово 3D копие едва ли ще струва скъпо на разпространителите.

    А за промените си прав – дано не са много – (и да вземат да махнат Хейдън от клона). По скоро съм склонен да вярвам, че ще оправят някои от ефектите, без да правят драматургични промени. А даже е задължително да оправят няколко неща!!!

  2. Щях да съм по-доволен, ако бяха почнали с "Нова надежда", ама… 🙂

    Някъде бях чел, че Лукас иска да пипа още неща, но няма да върне "Хан стреля първи" 🙂

  3. Така е – който иска да си гледа оригиналните кино-версии, които бяха издадени последните години, но не в и у нас. Все пак се намират в торентите!

    Между другото, има една версия на "Нова надежда" правена от фен, която има оправени много неща. Първо, ефектите са подобрени (колкото и странно да звучи). Второ, запазено е качеството на картината от DVD-изданието. Трето, някои неща са върнати в първоначалния им вид. И колкото да е очудващо цялостният резултат е изключително добър!

  4. Гледал съм много фен мейд версии на филми, които са доста прилични. 🙂 "Нова надежда" съм го пропуснал, но съм чеквал "Империята" и "Епизод 3" и са яки. 🙂

  5. Единствената промяна, за която гласувам с две ръце е да Махнат Джар-Джар (няма ли и такава фен версия?)

  6. Ето за тази версия на "Нова надежда" говоря http://fanedit.org/517/ . Списъка с основните промени по картината е от 156 точки! И да, "Хан стреля пръв" и е махната сцената с Джаба! Човека е свършил блестяща работа.

    Дринов EDIT:

    Съжалявам, но се наложи да изтрием линка 🙁

  7. Тито, както правилно беше предположил, имаме лек проблем с пускането на линкове за сваляне, при все позицията на FanEdited – "You must own the original movie before acquiring any FanEdited movie. We here at FanEdit.org respect the company’s copyrights, and don’t want to infringe on any company’s rights."

    Ако някой се интересува от филма смятам, че няма да има проблем да си го намери. 🙂

  8. Току що с най-малката ми дъщеря изгледахме джедаите (пускаме си епизодите всяка събота на DVD вместо да ги гледаме по ТВ-то) и да ти кажа честно 2017 не ми изглежда толкова далече. И това, че родните фенове ще имаме поводи всяка година да прамим по едно грандиозно шествие за всяка премиера е повече от добре.

    По едно специално издание на 20 години – какво му трябва повече на човек!…

  9. Много ясно, да се гледа "Star Wars" по телевизията е престъпление 🙂

    Всяка година празник звучи супер, но 2017 да не е много далече… Вярно е, че ей сега ще дойде, ама…