Мартин Лутър Кинг и Пол Гринграс

Все още не е ясно кой ще е следващият проект на Пол Грийнграс и според най-новите слухове, може да се окаже прословутата „Cleopatra с Анджелина Жоли, което – както вече споменахме – сериозно ще завиши интереса ни. Но сега се носят нови слухове и честно казано ни звучат още по-добре. Според Vulture Грийнграс иска да режисира „Memphis”, филм за събитията довели до убийството на Мартин Лутър Кинг младши.

Въпреки че нямаме никакви съмнения, че „Cleopatra” има нужда точно от такъв режисьор, „Memphis” определено звучи по-близо до таланта на Грийнграс. Дори и да не е следващият „Полет 93”, пак има сериозен шанс да е най-добрият филм на годината (която и да е тя и ако този толкова несигурен на този етап проект въобще стигне до кината). Според слуховете Грийнграс вече е написал сценария, след като проучвал темата обстойно, и „той разглежда живота на Кинг, докато се опитва да организира работниците от местната „Чистота” през пролетта на 1968, малко преди убийството му на 4 април”.

Според Vulture има сериозна възможност Скот Рудин да е продуцент и ако това наистина стане, целият проект вероятно ще бъде поет от „Focus Features”. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Отдавна чакам някой да режисира убийството на Мартин Лутър Кинг.

    Дано само не се получи някой blaxploitation film .

  2. А-ха-ха-ха! Blaxploitation! 🙂 🙂 Че е супер! 🙂

    Грийнграс е печен, сигурен съм, че той ще направи нещо свястно. 🙂