На западния фронт лятото си отиде тихомълком, като общият приход на филмите от Топ 10 отбеляза най-ниските си стойности за годината.

Три нови заглавия опитаха да оглавят класацията, като финалната битка беше между „Американецът” на Джордж Клуни и „Мачете” на Родригес и Дани Трехо. В крайна сметка, според предварителните резултати победител се оказа „Американецът” с 12.9 млн. за петък, събота и неделя и общо 16 за петте дни от разпространението си. Това не е първият път, в който Джордж Клуни печели първото място, но за първи път в неговата кариера, той не е заобиколен от други звезди. Разбира се, тези близо 13 милиона – най-ниският резултат за филм дебютирал на първо място за тази година и най-ниският резултат от 7.8-те милиона на „Bangkok Dangerous” (2008) насам – не са нещо, с което той може да се гордее, но все пак трябва да отбележим, че тези приходи са характерни за есенните филми „за възрастни”.

На второ място се намества победителят от миналата седмица „Takers”, който бележи относително приличен спад от 44% и успява да отмъкне нови 11.5 млн. До момента филмът има 37.9 милиона, което е по-добре от първоначалните очаквания и ако всичко върви както досега, той може да приключи разпространението си с около 60 млн.

Въпреки че в петък оглави класацията, силите на „Мачете” стигнаха за третото място с 11.3 млн. Интересното е, че това е резултат доста близък до този на 11.6-те млн. на „Grindhouse” отпреди три години, когато за първи път беше показн фалшивият трейлър, който е вдъхновението за този филм. Въпреки че „Мачете” получава добри ревюта, обикновено първият уикенд на такива филми представлява голяма част от финалните им приходи, и поради тази причина за в бъдеще не се очакват някакви изненадващи резултати.

След изненадващо добрия си старт миналата седмица – филмът дори се видя като победител преди излизането на официалните резултати – „The Last Exorcism” се срутва на четвърта позиция с характерния за подобен род филми спад от 66% и приход от 7.6 млн. До момента продуцираният от Илай Рот хорър има 32.3 милиона и се очаква да приключи разпространението си с 40-45 млн., което предвид суперниския му бюджет от 1.8 млн. си е доста сериозен успех.

На пето място дебютира третото ново предложение за седмицата „Going the Distance”, който е спечелил едва 6.9 милиона. Явно забранената до 18 години романтична комедия на Джъстин Лонг и Дрю Баримор, овсен че не впечатли критиката, се провали и в опита си да позабавлява публиката.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 75.3 милиона, което е с 2% по-малко от миналата година, когато „Последен изход 4” остана на първа позиция с 12.4 млн., но с 10% повече от 2008 г., когато „Bangkok Dangerous” дебютира начело на класацията с 7.8 млн.

Като за финал, имайте предвид, че резултатите на няколко от филмите са доста близки, и както винаги, след излизането на окончателните резултати са възможни и промени в класирането.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *