Напоследък Бат Арни е под пара – по всичко изглежда, че е приел цялата работа около завръщането си към киното доста сериозно, защото около името му непрекъснато изскачат нови проекти и обещания за вълнуващи бъдещи приключения. Това, което е по-важно обаче, е, че имаме доказателства (под формата на снимки и трейлъри), че нещата наистина се случват, а не говорим само за празни обещания.

Скромното начало на това дългоочаквано завръщане постави „Непобедимите 2”, но филмът, към който всички сме отправили взор, тъй като бележи първата главна роля на легендата от години насам, е англоезичният дебют на Ким Джи Ун („Добрият, лошият и странният”, „I Saw the Devil”) „The Last Stand”. Вече гледахме първия трейлър на филма, а сега може да видите и втория.

Както казахме и миналия път, въпреки присъствието на Ким Джи Ун, тук не очакваме някакъв стилизиран шедьовър, а чисто и просто класическо второразредно екшънче от типа, който Джесън Стейтъм бълва на кило (може би малко по-добро, все пак говорим за Арни). На нас обаче това ни е напълно достатъчно. Колкото и да е тъповат пак ще е по-добър от повечето модерни брадви.

След като напуска своя пост в отдел „Наркотици” на полицията в Ел Ей, оставил зад гърба си провалена операция и изпълнен с разкаяние и съжаления, шериф Рей Оуенс (Арнолд Шварценегер) се установява в сънливото гранично градче Сомъртън Джънкшън, където почти няма действия извън рамките на закона. Спокойствието е нарушено от най-известния и търсен нарко-лорд Габриел Кортес (Едуардо Нориега), който си организира зрелищно измъкване от затворнически конвой на ФБР. С помощта на безпощадна банда от наемници начело с Бърел (Питър Стормаре), Кортес взема заложник и „полита” с 400 милиона долара към границата с Мексико в специалния си, високоскоростен „Корвет”. И тук е мястото да се намеси силата! Ето как изглежда тя с гордо закичена шерифска значка, угрижено сключени вежди и поглед, вперен в неясното бъдеще…

Режисьор на „The Last Stand” е Ким Джи Ун, а освен Шварци в него участват Форест Уитакър, Едуардо Нориега, Родриго Санторо, Джони Ноксвил, Джейми Александър, Питър Стормаре, Дженезис Родригес и др.

Премиерата е 18 януари 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Такава нечовешка носталгия ме гони по бате Арни, че направо се чудя дали да не ида да го гледам и на кино чак?

  2. Винаги съм гледал изумен този стероиден чичо. И като дете ме напушваше смях от наивните му проявления като херой който покосява цели армии лошковци, произнасяйки три до пет реплики на кръст.

    така и съм направил- отдавна му сложих кръст 🙂

  3. Има известна надежда за заглавието, особено ако не влагат излишна сериозност в него.

  4. изглежда много забавно с типичния „Арни“ хумор, който лично на мен винаги ми е допадал.