Има само година, година и нещо до премиерата на „Шерлок Холмс 2” и Гай Ричи вече е събрал екипа си актьори – разбира се, Робърт Дауни и Джуд Лоу се завръщат като Холмс и Уотсън, Рейчъл Макадамс ще има значително по-малка роля, но все пак ще я видим като Ирен Адлър, Нуми Рапас ще е основната женска роля, според слуховете френска циганка. Най-важният въпрос, който измъчва феновете още преди първият филм да излезе по кината – кой ще играе Мориарти – още няма отговор, но сме сигурни, че информацията просто се пази в тайна. Както и да е, Ричи временно ни умилостиви, като обяви, че единственият по рода си Стивън Фрай ще поеме ролята на брата на Шерлок, не по-малко гениалния Майкрофт Холмс.

Досега май не сме имали възможност да споделим, че Стивън Фрай ни е абсолютен любимец и уникален гений, а дори и да сме го казвали вече, никога няма да се уморим да го повтаряме. Без съмнение Фрай е идеалният избор и колкото и да мислим, не можем да се сетим за друг, който би могъл да се справи с ролята. Ето какво казва самият той пред радио BBC 5, сравнявайки ролята с „Wilde”: „Ще играя Майкрофт в продължението на „Шерлок Холмс” и такива роли са забавни. Но да играя истински главен герой със сложността, трагедията и остроумието на Оскар Уайлд – това беше единствена по рода си възможност.

Имаме лошото предчувствие, че Фрай ще има по-скоро поява във филма и просто няма как ролята му да се достатъчно голяма, освен ако Ричи не кръсти филма „Шерлок Холмс 2: Майкрофт Холмс”. Но за наша радост преди седмица започна поредният – и дългоочакван! – сезон на „QI” (препоръчваме го горещо на всички!), така че ще го преживеем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Задръсти се от продукция.Трябва да разкараме малко.Ще вземе да се разваля в склада.Може и дазасмърди.

  2. О – не – попадам на "троли"-то!!! и как ли съм пропуснала ТАЗИ новина?! не е истина! страхотно очакване ни предстои 😉