Сексът в случки

Късата форма на изказ е трудно за придобиване умение. Да пуснеш на воля мисълта си, да създадеш герои, история, атмосфера и да предадеш идеята си на публиката без изчерпателния простор на пълнометражното кино – ето това е интригуващо и достойно за уважение.

В многообразието от подбрани кратки филми на поредното издание на фестивала „Късо съединение” 2012, организиран от „Позор”, се открояват три много любопитни творби, с истински букети от звездни имена. Утвърдени, талантливи и уважавани режисьори и актьори съставят многолики мозайки от образи, които никой почитател на киното не би си позволил да пропусне.

От 9 до 23 август „Късо съединение” е в Дома на киното, Евро синема, + това, Dada Cultural Bar, Американски център, Институт Сервантес.

Operation Kino има честа да е медиен партньор на фестивала.

Късо съединение

Българските зрители ще видят едни от най-големите звезди на френското кино във филма на „Амнести Интернешънъл” „Срещу забравата”, включен в програмата на петото издание на „Късо съединение”. Катрин Деньов, Еманюел Беар, Изабел Юпер, Шарлот Генсбур, Джейн Бъркин, Мишел Пиколи, Филип Ноаре и Карол Буке застават пред камерите на Жан-Люк Годар, Коста-Гаврас, Шантал Акерман, Ален Рене, Бертран Таверние,  Патрис Льоконт, Доминик Данте, Клер Дени и Раймон Депардон, които приемат да се включат в проекта и да придадат визия на 30 писма, изпратени до различни политически лидери по света. Режисьорите се отправят към някои от най-горещите точки на света като Етиопия, Сирия, Израел, Перу, Индия, Либия, Судан и Малави, и представят едно малко известно лице на тези страни, което в повечето случаи остава скрито от погледа на туриста.

В програмата на фестивала е включен и филмът на Ед Блум „Сексът в случки”, представящ любовните преживявания на няколко симпатични лондонски двойки. Филмът акцентира върху остроумния диалог и типичното изтънчено британско чувство за хумор. Сред актьорския състав откриваме имената на Юън Макгрегър, Айлийн Аткинс, Том Харди, Хю Боневил, Софи Оконедо, Дъглас Ходж и Поли Уокър.

Сали Потър кани зрителите да надникнат зад кулисите на модните ревюта в експерименталния си проект „Истерия”. Млад нюйоркски блогър снима със своя мобилен телефон интервюта със звездите от модната сцена, които не спестяват пиперливи реплики към своите колеги. Филмът е с номинация за „Златна мечка” от фестивала в Берлин и е истински учебник по актьорско майсторство с убийствени монолози на Джуди Денч, Джуд Лоу, Стив Бушеми, Джон Легуизамо, Даян Уийст, Еди Изард, Боб Балабан, Лили Коул и Адриана Бараца.

„Късо съединение” стартира на 9 август и ще продължи до 23 август в Дом на киното, Евро синема, Институт Сервантес – София, Американски център, + това и Dada Cultural Bar.

Късо съединение 2012 се организира с подкрепата на Американското посолство, Посолството на Кралство Норвегия и Институт Сервантес – София.

Медийни партньори: iNews, Cinefish, Една седмица в София, Sofia Live, Operation Kino, Stand.bg, TimeArt, Cineview, Другото кино.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *