Ридли Скот YouTube

Ридли Скот ще продуцира новия документален филм на режисьора Кевин Макдоналд, обявяват THR, с което моментално грабват вниманието ни. Всъщност „Life in a Day” ще има още доста режисьори и Макдоналд само ще подбере кадрите, които да влязат в окончателния монтаж – все пак става дума за „първия user-generated пълнометражен документален филм”, който ще бъде създаден от кадри, заснети на 24 юли и качени на YouTube от… ами от всички нас.

Макдоналд, режисьор на филми като „Последният крал на Шотландия” и „State of Play” ще реши кои от участниците са заснели най-подходящи кадри и те не само ще се водят „ко-режисьори”, но и 20 от тях ще получат шанс да присъстват на премиерата.

„Life in a Day” е капсула във времето, която ще покаже на бъдещите поколения, какъв е бил животът на 24 юли 2010. Това е уникален експеримент в социално кино творчество и световното онлайн общество е най-добрият начин да съберем безкрайно много кадри”, казва Макдоналд.

Премиерата на „Life in a Day” ще се състои на фестивала в Сънденс, 2011 година, а повече за филма и как да участвате, ще откриете на www.youtube.com/lifeinaday. Надяваме се, че благодарение на Ридли Скот и Кевин Макдоналд, филмът ще се окаже наистина интересен и показателен – може би дори „исторически кино експеримент”, както е обявен на официалния сайт – а не просто скъпа реклама на „LG Electronics”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Аз точно преди малко разбрах за този проект на YouTube. 🙂 Ще е интересно да се види какво ще се получи. :))