„The Borrowers” на студио Гибли

Точно когато панорамата от единадесет филма на “японската фабрика за анимационни сънища” е към своя край, от Bleeding Cool ни представят последния японски трейлър на най-новия филм на студио Гибли озаглавен „The Borrowers”, който е създаден по поредицата от детски фентъзи романи на Мери Нортън обединени под общото заглавие „The Borrowers”.

Честно да ви кажем не се сещаме за анимационен филм, който е в състояние да ни развълнува повече от нов филм на Миазаки, независимо дали той е режисьор или само продуцент, какъвто е случаят.

http://www.youtube.com/watch?v=12BV6zVPvPg

Филмът разказва историята на 14-годишната Ариети, която е част от дребничкото семейство Clock, които живеят в дом изграден от неща „взети назаем” от големите хора. Един ден техният живот се обръща надолу с главата, когато едно човешко момче разкрива съществуването им.

„The Borrowers” е режисиран от Хиромаса Йонебаяши, който с 36-те си години е най-младият режисьор на студиото. Освен че надзирава проекта като продуцент, легендарният Хаяо Миазаки е автор и на сценария.

Премиерата на филма е в Япония на 17 юли тази година. Ние стискаме палци след установените връзки с изключително затвореното студио, скоро да го видим и у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *